Torinóban már mindenkinek elege van a vírusból

Kedd este Torinóban lép pályára a Ferencváros a Juventus elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A város a vörös zónába tartozik az olasz járványügyi hatóság besorolása szerint, azaz kijárási tilalom van érvényben napközben is. A Torino FC magyar labdarúgóját, Horváth Krisztofert kérdeztük a helyi viszonyokról.

2020. 11. 23. 10:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A környéken, ahol lakom, van élet az utcákon, jönnek-mennek az emberek, és ahogy látom, nem veszik annyira komolyan a vírust. Torinóban szerintem már mindenkinek elege van ebből a helyzetből – osztotta meg lapunkkal tapasztalatait Horváth Krisztofer, aki az olimpiai stadion szomszédságában lakik, amelyet a Torino FC használ.

A 18 éves középpályás szeptember végén szerződött a kisebbik torinói klubhoz a SPAL-tól, amely az előző idény végén kiesett a Serie A-ból. Az évad hajrájában Horváth debütált az olasz élvonalban, júliusban éppen a Torino ellen mutatkozott be csereként, majd még két további találkozón kapott lehetőséget. Új csapatában egyelőre a tartalék együttessel készül, de alig néhány meccsen lépett pályára, aztán karanténba került, majd felfüggesztették a bajnokságot, amely a tervek szerint december elején indulhat újra.

– Három hete átestem a fertőzésen, amikor nyolc csapattársam is koronavírusos lett – árulta el Horváth. – Nem voltak tüneteim, de két hétig otthon kellett maradnom. Aztán negatív lett a tesztem, és újra járhattam edzésekre. Amikor válogatott meccsek vannak, és a felnőtt csapat több játékosa távol van, engem is fel szoktak hívni az első kerethez. A múlt héten is így lett volna, egymás elleni meccs szerepelt a programban, amihez több fiatalt is kikértek, köztük engem is. Előtte teszteltek minket, és megint pozitív lettem, úgyhogy nem mehettem. Állítólag már nem fertőzök, úgyhogy ezúttal járhatok edzésekre, de ma újabb teszt vár rám.

Bár sokan mozognak az utcákon Horváth elmondása szerint, ő csak ételért vagy az edzések miatt mozdul ki a lakásból. – Van egy étterem, ahol osztják az ebédet az utánpótlás-játékosoknak, oda szoktam eljárni. Amikor karanténban voltam, akkor a csapat közeli kollégiumának felügyelője segített a bevásárlásban, ha kellett – tudtuk meg tőle.

A fiatal játékos néhány éve még a Real Madridnak szurkolt, amelyben a fénykorát élte, de mostanra kissé megkopott a rajongása iránta. – Nem hoz lázba, hogy a Juventusban van, és egy városban élünk. Torinóban amúgy sem tapasztalom a nagy őrületet miatta, de az egyértelmű, hogy sokkal többen követik a Serie A-t, amióta itt játszik – árulta el Horváth.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.