Egy magyar versenyző Leclerc és Schumacher ellen az M4 Sporton

Tóth László Barcelonában debütál a Formula–3-ban – a katalán versenypályán kezdi az idényt a mezőny.

Magyar Nemzet
2021. 05. 06. 10:52
null
BARCELONA, 21-22 April 2021: F3 pre season test 2021 at Circuito de Barcelona. László Tóth #20 Campos Racing © 2021 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency Fotó: Sebastiaan Rozendaal Forrás: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

Tóth László Barcelonában debütál a Formula–3-ban – a katalán versenypályán kezdi az idényt a mezőny.

A hét végi Formula–1-es Spanyol Nagydíj betétfutamaként rendezik meg a Formula–3-as bajnokság első fordulóját, amelyen versenykörülmények között is bemutatkozik a sorozatban a Campos Racing magyar versenyzője, Tóth László. A húszéves pilóta már múlt vasárnap elutazott Spanyolországba, ahol néhány napot a csapat központjában töltött, most pedig már a teljes mezőnnyel együtt a Barcelona közelében elhelyezkedő Circuit de Catalunya elnevezésű létesítményben várja, hogy elkezdődjön a versenyhétvége.

A koronavírus-járvány miatt a szezon előtti kollektív teszteket nem volt könnyű megrendezni, ezekből eddig kettőre került sor, egy Ausztriában, egy pedig a katalán versenypályán volt, ahol az idény is elkezdődik. Tóth László a csapattal együtt sokat dolgozott ezeken a kétnapos teszteken, és értékes adatokkal lett gazdagabb, a magyar versenyző ugyanakkor azt mondta, számára az elsődleges feladat egyelőre a tapasztalatszerzés lesz.

Tóth László már belakta a barcelonai versenypályát
Fotó: Sebastiaan Rozendaal/Dutch Photo Agency

– Természetesen mindenki örülne egy jó eredménynek, de a fő célt most nem bizonyos helyezések elérése jelenti, hanem az, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsek versenykörülmények között is, és a lehető legtöbbet tanuljam meg a Formula–3-as autóról – nyilatkozta Tóth László.

Az FIA Formula–3-as bajnokság idei szezonjára harminc versenyző nevezett, így népes és erős mezőny gyűlt össze, melyben az autósportért rajongók néhány ismerős névvel is találkozhatnak: indul például Ralf Schumacher fia, a második F3-as idényét kezdő David, valamint a most a Ferrari F1-es autóját vezető Charles Leclerc öccse, Arthur is.

Az első versenyhétvége programja pénteken kezdődik, 10.05 órakor a szabadedzést, 13.35 órakor pedig az időmérő edzést rendezik meg. Szombaton két versenyt teljesít a mezőny, az első 10.35-kor, a második 16.45-kor rajtol el. Vasárnap kerül sor a hétvégét záró futamra, amelynek rajtja 12.05-re van kiírva. A versenyeket az M4 Sport élőben közvetíti.

A pénteki időmérő edzésen a vasárnapi verseny rajtrácsa alakul ki, a szombati első futamon pedig a kvalifikáció első tizenkét helyezettje fordított sorrendben áll majd fel a starthoz. A szintén szombaton sorra kerülő második verseny rajtrácsának első felét az első futam végeredménye határozza meg, az első tizenkét helyen célba érő versenyző fordított sorrendben áll majd fel a starthoz.

A magyar versenyző számára a cél egyelőre a tapasztalatszerzés
Fotó: Diederik van der Laan/Dutch Photo Agency

Barcelona után Jerezbe utazik a Formula–3 mezőnye, ahol kollektív tesztet rendeznek majd jövő szerdán és csütörtökön.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.