Tovább tolták az üresjáratot a vívóknál

A Nemzetközi Vívószövetség (FIE) hivatalos állásfoglalása alapján az eredetileg június végéig tartó szezonban már nem lesz több verseny. A FIE a hátralevő olimpiai kvalifikációs viadalok előtt rangos felvezető világkupát ír ki – kérdés, hogy erre mikor kerülhet sor.

2020. 04. 16. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány miatt a FIE egy hónappal ezelőtt még csak április végéig törölte valamennyi versenyét, az „üresjáratot” azonban immár június végéig kitolta. Az olimpiai kvalifikációban jelenleg a következő a helyzet: tőrben egyetlen egyéni Grand Prix, kardban és párbajtőrben egyaránt egyetlen egyéni és csapat világkupa maradt hátra. Ezeket, valamint a kvalifikációs sorozat befejező állomásait, a kontinensek pótkvalifikációs viadalait mindenképpen megrendezi a nemzetközi szövetség.

A Magyar Vívószövetség tájékoztatása szerint a folytatás időpontjával kapcsolatosan a FIE a következőket szögezte le: a fent említett versenyeket akkor tartja meg, amikor az általános egészségügyi helyet biztonságossá válik, a versenyzők kivétel nélkül megfelelő időt kapnak a felkészülésre, valamint valamennyi nemzet képviselni tudja magát.

A testület jelezte azt is, hogy rangos felvezető világkupát is kiír majd az utolsó kvalifikációs sorozat előtt. Az eddig szerzett pontok és ranglistás helyezések természetesen érvényben maradnak, a FIE a jelenlegi helyzetben átmenetileg befagyasztja a rangsorokat.

A magyar férfi kard- és a női tőrcsapat már megszerezte a tokiói olimpiai kvótáját. A férfi párbajtőr- és a női kardcsapat sorsa az utolsó állomáson dől el – a nők karnyújtásnyira vannak a kvótától –, míg férfi tőrben és női párbajtőrben csak egyetlen egyéni kvóta kiharcolására van esélyünk az európai zónaversenyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.