Továbbjutott a Lipcse, kiütötte a Barcelonát a Juventus

Izgalmakra lehetett számítani a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulója előtt, de a kedd esti történésekre nehéz szavakat találni. Párizsban félbeszakadt a Paris Saint-Germain–Başakşehir találkozó a negyedik játékvezető rasszista megnyilvánulása miatt. Eközben Németországban háromgólos előnyről majdnem kiesett a Lipcse, de végül 3-2-re győzött a Manchester United ellen, és továbbjutott a kieséses szakaszba. A G kvartettben a Juventus Barcelonában intézte el Messiéket.

Magyar Nemzet
2020. 12. 08. 23:10
Lipcse
Lipcsei öröm, manchesteri bánat Fotó: EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az E csoportban már a záróforduló előtt kialakult a csapatok végleges sorrendje, így mindkét itteni találkozó tét nélkül zajlott. A már csoportelső Chelsea hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a harmadik Krasznodarral, a nyolcaddöntős Sevilla pedig 3-1-re múlta felül az utolsó helyen végzett Rennes-t Franciaországban.

Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló, E csoport:

Chelsea–Krasznodar 1-1 (1-1)

Gólszerző: Jorginho (27. – tizenegyesből), ill. Cabella (24.)

Rennes–Sevilla 1-3 (0-2)

Gólszerző: Rutter (86. – tizenegyesből), ill. Kounde (32.), En Nesyri (45+2., 81.)

A végeredmény:

1. Chelsea 14 pont

2. Sevilla 13

3. Krasznodar 5

4. Rennes 1

OTTHON ÉGETT MEG A BARCELONA

A Barcelona százszázalékos teljesítménnyel vágott neki a csoportelsőségért folyó összecsapásnak, de arra aligha számított, hogy a Juventus húsz perc után már 2-0-ra fog vezetni a Camp Nouban. Előbb a tizenegyespontról, majd Juan Cuadrado volt eredményes. Az olaszok Ronaldo révén a második játékrészben három gólra növelték az előnyüket, ezzel biztosítva helyüket a csoport élén, a Barcelona pedig a második helyen jutott tovább.

Cristiano Ronaldo kétszer ünnepelhetett a Barcelona ellen
Fotó: EPA/Alberto Estevez

Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló, G csoport:

Barcelona–Juventus 0-3 (0-2)

Gólszerző: Ronaldo (13., 52. – mindkettő tizenegyesből), McKennie (20.)

A csoport másik meccsén: Dinamo Kijev–Ferencváros 1-0

A végeredmény:

1. Juventus 15 pont (14-4)

2. Barcelona 15 (16-5)

3. Dinamo Kijev 4

4. Ferencváros 1

BOTRÁNY PÁRIZSBAN, KIESETT A UNITED

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló Lipcsének győzelemre volt szüksége a továbbjutáshoz, ehhez már a második percben megtette az első lépést, amikor a városi rivális Manchester City kölcsönjátékosa, Angeliño betalált a Manchester Unitednek. Rendkívül bátran játszott nevesebb ellenfele ellen a házigazda, a balhátvéd Angeliño pedig a gólja után tovább parádézott: a tizenharmadik percben gyönyörűen Amadou Haidara elé tálalta a labdát, aki azt David de Gea mellé a kapuba vágta. A Vörös Ördögök már kétgólos hátrányban voltak, mire belerázódtak a mérkőzésbe. De hiába kapcsolt nagyobb sebességbe a manchesteri gárda, a szünet után mégis a Leipzig talált be. Rohamai ellenére a vendégcsapat a 80. percig nem tudta bevenni a nagyszerűen védő kapuját. Akkor Bruno Fernandes tizenegyesből szerzett találattal törte meg a jeget, két perccel később pedig Harry Maguire egy gólra csökkentette a különbséget. Ole Gunnar Solskjær fiai közel jártak az egyenlítéshez is, de végül nem tettek csodát, és a háromszoros győztes Manchester United már a csoportkörben elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától, miközben a Lipcse a kieséses szakaszban folytatja szereplését.

Lipcsei öröm, manchesteri bánat
Fotó: EPA/Filip Singer

Egészen hihetetlen jelenetek játszódtak le a csoport másik meccsén Párizsban. Tizennégy perc elteltével félbeszakadt a találkozó a negyedik játékvezető, Sebastian Coltescu rasszista megnyilvánulása miatt. Előbb a Başakşehir, majd a PSG játékosai is levonultak a pályáról. Az incidensről bővebben ITT olvashatnak.

A Paris Saint-Germain–Başakşehir mérkőzés azóta sem indult újra. Francia sajtóinformációk szerint az összecsapást szerdán 18.55 órakor játsszák le.

A PSG vereség esetén is ott lesz a nyolcaddöntőben, mivel az egymás elleni mérkőzések tekintetében jobban áll a Manchester Unitednél.

Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló, H csoport:

RB Leipzig–Manchester United 3-2 (2-0)

Gólszerző: Angeliño (2.), Haidara (13.), Kluivert (69.), ill. Fernandes (80. – tizenegyesből), Maguire (82.)

Paris Saint-Germain–Başakşehir – félbeszakadt

A csoport állása:

1. RB Leipzig 12 pont

2. Paris Saint-Germain 9 (5 mérkőzés után)

3. Manchester United 9

4. Başakşehir 3 (5 mérkőzés után)

Az F kvartettből a Borussia Dortmund jutott tovább csoportelsőként, miután kedden 2-1-re győzött a Zenit otthonában. A Lazio 2-2-es döntetlent játszott a Brugge ellen, ezzel második lett a csoportban, és továbbjutott a kieséses szakaszba. A kora esti két találkozóról bővebben ITT olvashatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.