Újabb fejezet a Szoboszlai-show-ban

A magyar válogatott klasszis megszerezte nyolcadik gólját a szezonban.

Ch. Gáll András
2020. 07. 02. 8:13
null
Szoboszlai elittársaságba kerül Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fejezet a szenzációs Szoboszlai-showban.

A már bajnok Red Bull Salzburg 5-2-re verte a Sturm Grazot az osztrák labdarúgó Bundesliga rájátszásának 9. fordulójában. A harmadik gólt bravúros szabadrúgásból szerezte, ez volt a fél Európa által keresett magyar válogatott klasszis nyolcadik gólja a szezonban. Íme:

Az ORF, az osztrák közszolgálati televízió késő esti összefoglalójában Szoboszlai-show-nak aposztrofálták a mérkőzést, és remek kis összefoglalót sugároztak a 19 éves középpályás idei góljaiból.

Az a lendület… Fotó: Redbullsalzburg.at

Az ominózus gól egyébként teljes egészében Szoboszlai műve volt. A 73. percben remek labdát kapott, ami simán gólpassz lehetett volna, ha Ivan Ljubic, a Sturm védője nem húzza le kézzel a labdát. Piros lap, szabadrúgás – és ez már szinte biztos gól, ha Dominik a végrehajtó. Így is történt, honfitársunk a sorfal fölött a jobb pipába tekerte a labdát. Újabb fejezet a Szoboszlai-show-ban.

Állított labdából mindig Szoboszlai. Fotó: Redbullsalzburg.at

A mérkőzésen adták át a bajnoki trófeát a csapatnak, méghozzá Dietrich Mateschitz, az energiaitalos világcég tulajdonosa jelenlétében. Szoboszlainak nyolc gólja van a szezonban, és még nincs vége. Christoph Freund, a Salzburg sportigazgatója egyébként a minap azt nyilatkozta a Sky Sports Austriának, hogy Szoboszlaiért hivatalos ajánlat eddig még nem futott be. Mintha csak a magyar klubvezetőket hallanánk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.