Szomorúan búcsúzott az Eb-n a sportág magyar legendája

Olimpiai ezüstérmesünk csak egy mérkőzést nyert a lisszaboni Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
2021. 04. 17. 15:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken jól kezdődött számunkra Lisszabonban a cselgáncsozók Európa-bajnoksága, hiszen a női 52 kg-ban az olimpiai kvalifikációs rangsorban tokiói kvótát érő helyen álló Pupp Réka bronzérmes lett, ezzel megerősítette a pozícióját.

Szombaton a férfiaknál az Ungvári testvéreknek még nagyobb téttel bírt az Eb. A 2012-ben olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós immár negyvenévesen (!) úgy kezdte a tornát – pályafutása utolsó kontinensbajnokságát –, hogy a 73 kg-os súlycsoportban a kvalifikációs rangsorban meglehetősen távol van a kvótát érő helyektől.

Miki utolsó Európa-Bajnokságán lép ma tatamira! Szurkoljunk Neki, testvérének Karvalynak, és a magyar csapatnak! 🥋🇭🇺

#hajrámagyarok #hajráMiki

Közzétette: Ungvári Miklós2021. április 17., szombat

A 16 közé jutásért legyűrte a finn Korhonent, de a nyolcaddöntőben már nem bírt a török Cilugluval, így helyezetlenül zárt. Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy Ungvári Miklós júniusban a budapesti világbajnoksággal lezárja pályafutását, Tokióba nem jut ki, de amit letett az asztalra, azért a legnagyobb tisztelet jár neki.

Öccse, Ungvári Attila a 81 kg-ban jobban áll az olimpiai kvalifikációban, az Eb előtt a kontinentális kvóta birtokosa volt, amivel azonban mindenki a határon billeg. Sajnos az Eb-n neki is csak egy győzelem jött össze, a nyolc közé jutásért kikapott a francia Chouchitól, így még bizonytalanabb lett a helyzete. A súlycsoportban Tóth Benedek már a 32 közé jutásért vívott mérkőzését elveszítette.

A nőknél a 70 kg-ban az olimpiai részvételért küzdő Gercsák Szabina az első mérkőzését megnyerte, de a másodikon a nyolc közé jutásért kikapott, így nem került közelebb Tokióhoz. A 63 kg-ban Varga Brigitta az első meccsén veszített, így kiesett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.