Légiósok: Varga Kevin pompás hetet zárt a török bajnokságban

Egy hét múlva, május 17-én kezdi meg a felkészülést az Európa-bajnokságra a magyar válogatott kerete. Több légiós csak később csatlakozik a társakhoz, és a jelek szerint Marco Rossi külföldön futballozó jelöltjei továbbra is élvezik a bizalmat klubjaikban, és jó teljesítményt nyújtanak. Varga Kevin a török bajnokságban a múlt héten gólt rúgott és gólpasszt is adott, de eredményes volt Holender Filip is. Szokásos körképünkben a légiósok utóbbi napjait foglaljuk össze.

2021. 05. 10. 7:17
Buyuksehir Belediye Erzurumpor vs Kasimpasa - Turkish Super Lig
ERZURUM, TURKEY - MAY 08: Kevin Varga (C) of Kasimpasa celebrates after scoring a goal during the Turkish Super Lig week 40 soccer match between Buyuksehir Belediye Erzurumpor vs Kasimpasa in Erzurum, Turkey on May 08, 2021. Hilmi Tunahan Karakaya / Anadolu Agency (Photo by Hilmi Tunahan Karakaya / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: europress/AFP/Anadolu Agency/Hilmi Tunahan Karakaya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Kevin egyre jobb formába lendül. A Kasimpasa magyar csatára remek hetet zárt a török bajnokságban, két meccsen egy gól és egy gólpassz a mérlege. Időrendben ez éppen fordítva történt, Varga Kevin előbb a hét elején gólpasszal járult hozzá a Kasimpasa 3-0-s győzelméhez az Alanyaspor ellen, majd szombaton a csapata az Erzurum vendége volt, amely vetélytársa a kiesés elleni harcban. Varga Kevin győztes gólt szerzett a 65. percben, 1-0 lett a végeredmény, őt pedig a 81. percben lecserélték. Eddig 35 bajnokin lépett pályára, és négy-négy gól, illetve gólpassz áll a neve mellett.

 

Varga Kevint (középen) ünneplik a társak
Fotó: Europress/AFP/Anadolu Agency/Hilmi Tunahan Karakaya

 

A Fenerbahcében futballozó is győztes csapat tagja volt a hét elején és szombaton, hasonlóan Varga Kevinhez, ő azonban ezúttal nem talált be a soros ellenfelek kapujába. A Fener először az Erzurumot verte 3-1-re, majd az Ankaragücü vendégeként szerzett három pontot egy 2-1-es sikerrel, ezen a meccsen Szalait a 79. percben lecserélték. A Kasimpasa nagy lépést tett a bennmaradás felé, a Fenerbahce pedig a második helyen áll.

 

Varga Kevin gólpassza

 

Varga Kevin győztes gólja

 

Ha nem is adott közvetlen gólpasszt Holender Filip a szerb bajnokságban a hétvégén, ő is benne volt abban az akcióban, amelynek a végén a Partizan Beograd a kezdést követően 19 másodperc múlva vezetést szerzett. A magyar középpályás jó átvétel után tette ki a labdát a bal szélre, utána a 79. percig volt a pályán, csapata a lecserélése után két perccel döntötte el végleg a meccset. Holender egyébként a hét közben a Topolya ellen 3-1-re megnyert meccsen gólt is szerzett. Az már korábban eldőlt, hogy a Crvena zvezda megvédi a címét, míg a Partizan Beograd a második helyen végez. Holender Filip számára pedig nagy elismerés, hogy a Partizan végleg megszerezte a játékjogát.

A Partizan első gólja

 

A Dunaszerdahely a magyarjai közül csak Schäfer Andrással tolta el a Slovan Bratislava bajnoki címének az ünneplését, mert 1-0-ra győzni tudott Pozsonyban. Így még nem bajnok a Slovan, sőt, a dunaszerdahelyiek még bajnokok is lehetnek, ha összeesnek a pozsonyiak a bajnoki hajrára! A vesztes csapatban Holman Dávid végig ott volt a pályán, a DAC-nál Kalmár Zsolt sérült, Vida Máté pedig nem szerepelt a keretben, amiben közrejátszhatott, hogy az egy éve rendszeresen sérüléssel bajlódó futballista a héten bejelentette, nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését.

A Freiburg felemás hetet zárt a Bundesligában, hiszen előbb csütörtökön 3-0-ra kikapott a Herthától Berlinben, majd vasárnap simán győzött 4-1-re Kölnben. mindkét meccsen kezdő volt, az elsőn 83, a másodikon 57 percet kapott. Az RB Leipzig 3-2-re kikapott Dortmundban, így el kellett búcsúznia az aranyálmoktól, és most már az ezüstöt kell megőriznie, a lipcsei kaput őrizte, és is végigjátszotta a meccset. A Mainz a kiesés elleni küzdelemben fontos pontot szerzett Frankfurtban az 1-1-es végeredménnyel, a kispadról szurkolhatott a társainak.

Egyre messzebb kerül a bajnoki álmaitól az NK Osijek, amely 1-0-ra kikapott a HNK Gorica vendégeként. Az eszéki csapat mindkét magyar légiósa, Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám is a kezdőcsapatban kapott helyet Nenad Bjelicától – utóbbi eszéki pályafutása során első ízben, de csak egy félidőt töltött el a gyepen, Kleinheislert a 84. percben cserélte le az edzője. családi okokból hagyta ki az angol másodosztályú Bristol City bajnoki mérkőzését, de talán jobb is, hogy kimaradt a Brentfordtól elszenvedett 3-1-es hazai vereségből. A svájci Lugano is otthon kapott ki, a Vaduz győzte le 2-0-ra, Kecskés Ákos sérülés miatt nem játszhatott.

Megkezdte a szereplését az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben Schön Szabolcs, a 67. percben állt be az FC Dallas együttesébe, amely a saját stadionjában 1-1-et ért el a Houston Dynamo ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.