Vettel és Pérez egy véleményen: Ez így tarthatatlan

Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnoka és Sergio Pérez, a Racing Point-istálló mexikói versenyzője is elégedetlen a jelenlegi helyzetével a Formula–1-ben. Igaz, más okból jutottak ugyanarra a következtetésre a hét végi ünnepi futam előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 05. 16:00
A német pilóta védelmébe vette a csapatát
Vettel új kihívást is találhat Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettelre alaposan rájár a rúd. Az elmúlt években csak azt kellett megemésztenie, hogy alig van esélye újabb vb-címre. Idén aztán elfogyott a Ferrari türelme, s bejelentette, az idény végén nem hosszabbítja meg a német versenyző szerződését. Vettel azóta valósággal nem képes lelépni a fékről, négy futamon csupán tíz pontot gyűjtött, s csak a 13. a vb-pontversenyben.

A német pilóta az idény végén távozik a Ferraritól
Fotó: Reuters

– Ezek a dolgok nem úgy működnek, hogy egyik pillanatról a másikra minden a visszájára fordul – nyilatkozta a 32 éves pilóta, aki a múlt hétvégi Brit Nagydíj után azt mondta, egyáltalán nem érzi jól magát az idei versenyautóban. – Az ember ilyenkor dolgozik tovább, és reménykedik, hogy idővel minden egy kicsit jobb lesz. Valaminek végre történnie kell.

Sergio Pérez amiatt türelmetlen, hogy bár kimutatták a szervezetében a koronavírus, ő maga ennek semmi jelét nem tapasztalja.

– Minden rendben, hála istennek jól vagyok, és nincs semmilyen tünetem. Hosszú napok vannak mögöttem, nehezen viselem a tétlenséget, alig várom, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek – írta a közösségi médiafelületeken a harmincéves pilóta, hozzátéve, hogy edzéssel, tévénézéssel, telefonálással és főzéssel töltötte el a napjait azóta, hogy az F1 szabályainak megfelelően karanténba vonult.

Pérez koronavírustesztje a múlt hétvégi Brit Nagydíj előtt lett pozitív, ezért Silverstone-ban nem állhatott rajthoz, a német Nico Hülkenberg helyettesítette. Pérez sürgetné a visszatérést, amiről – azt az ígéretet kapta – legkésőbb csütörtökön döntenek. Ahhoz, hogy újra versenyautóba ülhessen, minden tesztjének negatívnak kell lennie.

Immár hetven éve

A Formula–1 a hétvégén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A helyszín újfent Silverstone lesz, ahol 1950. május 13-án az első F1-es világbajnoki futamot rendezték. A 70. évforduló Nagydíja vasárnap 15.10 órakor rajtol.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.