Kiütéses győzelemmel kezdte meg a Fehérvár a Ferencváros üldözését

A Vidi könnyedén, kiütéses győzelemmel lépte le az Újpestet a labdarúgó NB I 17. fordulójában, s hét pontra faragta le a hátrányát az FTC mögött. A fehérváriaknál csereként bemutatkozott ifjabb Dárdai Pál. A lila-fehérek nagyon gyengén muzsikáltak, ha így folytatják, komoly gondot jelent majd nekik a bennmaradás.

Magyar Nemzet
2021. 01. 23. 21:17
null
Funsho Bambgoye duplázott az Újpest ellen Fotó: Földi Imre Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába, Magyarország nagy ország. Felcsúton, a Puskás Akadémia–Ferencváros találkozón szakadt az eső, Újpesten viszont elmaradt az égi áldás. A két stadion durván 35 kilométernyire fekszik egymástól...

Egyéb izgalmat nem hozott a találkozó. A Vidi Bambgoye Funsho révén (igaz, talán lesről lépett ki a nigériai csatár) már a 7. percben megszerezte a vezetést.

A két csapat láthatóan nem volt egy súlycsoportban. A vendégek a 20. percben Funsho újabb találatával már 2-0-ra vezettek (igaz, ekkor viszont Banai kapusról bántóan kipattant a labda).

Zivzivadze az 55. percben végleg lezárta a meccset.

Ezután már csak az volt a kérdés, hogy ifjabb vajon bemutatkozik-e a Fehérvárban. Nos, az ifjú középpályás a 66. percben beállt Rúben Pintót váltva. Jellemző a fehérvári keret erejére, hogy Petrjak is csak csereként jutott szóhoz. Igaz, ahogy beállt, egyből gólt szerzett.

Az 5-0-s végeredményt a szintén csereként beállt Nikolics Nemanja állította be a 81. percben. Kiütötte a Fehérvár az Újpestet.

Az Újpesten – legalábbis az első idei mérkőzés alapján – nem segített az edzőváltás. A Vidi elleni produkcióból kiindulva az lila-fehérek a 2020–2021-es évadban is élet-halál harcot vívnak majd a bennmaradásért.

Újpest–Fehérvár FC 0-5 (0-2)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Káprály

Ggólszerzők: Bamgboye (7., 20.), Zivzivadze (55.), Petrjak (61.), Nikolics (81.)

Sárga lap: Tallo (31.), Mitrovic (65.), Bjelos (68.), Stieber Z. (71.), Antonov (85.)

Újpest:Banai – Pauljevic, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov – Mitrovic, Onovo – Simon (Stieber Z., 62.), Szakály P. (Bjelos, 62.), Perosevic (Beridze, 62.) – Tallo

Fehérvár: Rockov – Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya (Petrjak, 59.) – Alef, Houri (Kovács I., 78.), Pinto (Dárdai, 67.) – Bamgboye (Géresi, 78.), Zivzivadze (Nikolics, 67.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.