Ismét egy góllal kapott ki a magyar válogatott

Vereséggel zárta a csoportkört válogatottunk a női vízilabda-világliga athéni szuperdöntőjén. Bíró Attila együttese 13-12-re kapott ki a csoportgyőztes Kanadától.

Magyar Nemzet
2021. 06. 16. 15:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy bámulatos sikerrel kezdte hétfőn a világliga szuperdöntőjét a magyar válogatott Japán ellen (26-10), majd kedden egy kiélezett meccsen kikapott Oroszországtól (14-13). Végül a csoportkör zárónapján az addig százszázalékos, éllovas Kanada várt a mieinkre.

Már a találkozó kezdetén is úgy tűnt, hogy az észak-amerikai ország válogatottja ellenünk sem inog meg: magabiztosan kezdte a mérkőzést, és az első negyedet 4-2-re nyerte meg. A mieink a második játékrészben átvették az irányítást, és egyre csökkentették a hátrányukat, egészen addig, hogy a félidőre az teljesen eltűnt, a forduláskor 7-7 volt az állás.

A harmadik negyedet, bár góllal indította a magyar válogatott, végül a kanadai hölgyek örülhettek inkább, hiszen ezt követően újra kétgólos előnybe kerültek, a zárás előtt 10-8-ra vezettek. Az utolsó nyolc percben sajnos csak csökkenteni sikerült a hátrányt, eltüntetni nem, így újabb szoros mérkőzésen maradt alul a magyar válogatott, ezúttal 13-12-re kapott ki.

Női világliga szuperdöntő, 3. forduló, A csoport:

Magyarország–Kanada 12-13 (2-4, 5-3, 1-3, 4-3)

a magyar csapat gólszerzői: Parkes, Illés, Vályi, Rybanska 2-2, Keszthelyi, Leimeter, Gurisatti, Szilágyi 1-1

A csoportkörből minden együttes továbbjutott, Magyarország feltehetően a – Japán–Oroszország mérkőzés végeredményének függvényében – harmadik helyen zár. A torna csütörtökön a negyeddöntőkkel folytatódik, a mieinknek előreláthatólag a B csoport második helyén végző spanyol vagy amerikai válogatott lesz az ellenfele. Pénteken és szombaton a helyosztókra kerül sor.

Szerdai program:

Spanyolország–Egyesült Államok 15.45

Japán–Oroszország 17.30

Kazahsztán–Görögország 19.15

A magyar női válogatott kerete

Kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Ábel-Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.