Virtuálisan megnyerte a bajnokságot a Barça

Nézők nélkül, sevillai derbivel, a szünetben ruhacserével folytatódik a La Liga.

Ch. Gáll András
2020. 06. 11. 10:24
MESSI, Lionel
Lionel Messi aligha hagyja el Barcelonát Fotó: MTI/EPA/Andreu Dalmau Forrás: MTI/EPA/Andreu Dalmau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte észrevétlenül visszasomfordált a La Liga; csütörtökön 22.00 órakor az andalúz derbivel, a Sevilla–Betis ­(tv: Spíler 2) városi rangadóval újrakezdődik a földkerekség egyik legszínvonalasabb futballbajnoksága, a spanyol. Ez már a 28. forduló lesz, és mostantól kezdve hat héten át úgyszólván mindennap lesznek meccsek, hogy ­július 19-ig le tudják zavarni a sorozatot. Megvan már a 2020–2021-es bajnokság kezdési időpontja is, szep­tember 12. ­Tehát roppant módon összesűrűsödik a program, alig ötvennapnyi szünet lesz a két szezon között, és ebbe az ötven napba bele kell férnie a nyaralásnak és a felkészülésnek is az új évadra. Kérdés, hogy például a sztárkluboknak komoly jövedelmet hozó tengerentúli „vajaskenyér-túrákat” hogyan préselik be ebbe a kurta időszakba.

Az újrakezdés gondjairól keddi videóinterjújában Diego Forlán, az uruguayi Peñarol vezetőedzője, az Atlético és a Villarreal korábbi legendás csatára is beszélt. Érdekességként említette, hogy a szünetben – higiéniai, egészségügyi okokból – mezt és sortot kell cserélni, továbbá azt is hangsúlyozta, hogy az élen a két pont előnnyel listavezető Barcelona és a Real Madrid közötti versenyfutást az döntheti el, melyik mamutklubnak hosszabb a kispadja a hátralévő tizenegy fordulóban.

szombaton lép pályára
Fotó: MTI/EPA/Andreu Dalmau

A barcelonai Sport című napilap egy számítógép, pontosabban mesterséges intelligencia segítségével már el is döntötte, hogy – ki más? – a Barcelona lesz a bajnok, négy ponttal megelőzve a Real Madridot, amely – mivel zárt kapuk mögött, nézők nélkül zajlanak a meccsek – az Estadio Di Stéfanóban, ebben a viszonylag kicsi létesítményben játssza le a mérkőzéseit. Ha a katalán újság jóslata beválik, akkor ez lesz a Barça 27. bajnoki címe, és az utóbbi hat évben az ötödik. A Barcelona 83 ponttal lesz bajnok, ez 2007 óta a legkevesebb pont az első helyezettől, tizenhárom éve a Real Madrid 76 pontot gyűjtött, és lett aranyérmes. A további két Bajnokok Ligája-helyre az Atlético Madrid és a Sevilla fut be, a fővárosiak most csak hatodikok, de jól fognak hajrázni. A két Európa-liga-pozíció a Getaféé és a Real Sociedadé lesz, a három kieső a Mallorca, az Espanyol és a Leganés.

Quique Setién, a Barça edzője nem titkolózik, már nyilvánosságra is hozta, hogy szombaton 22 órakor (tv: Spíler 2) Mallorca szigetén a helyi Real ellen a következő tizenegyet küldi pályára: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Rakitić, Busquets, De Jong – Messi, Suárez, Griezmann. A katalán fővárosban annyira nagy becsben tartják Kubala Lászlót, aki Johan Cruyff, illetve Lionel Messi megérkezéséig a klub története legnagyobb játékosának számított, hogy tegnap a Mundo Deportivo külön megemlékezett „Kuksi” születésének 93. évfordulójáról.

Ami a Real Madridot illeti, a fővárosiak vasárnap 19.30 órakor a baszk kiscsapatot, az Eibart fogadják ­(tv: Spíler 2). A Bernabéut éppen felújítják, bővítik, érdekes módon Enrique Cerezo, a helyi rivális Atlético elnöke felajánlotta, hogy az átépítés idején használják Benzemáék a Wanda Metropolitanót.

Meglepő, de szép gesztus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.