Willi Orbán gratulált a társainak, amiért elterelték róla a figyelmet

Szülőhazája válogatottja ellen futballozhat szerdán a magyar labdarúgó-válogatott honosított középső védője, Willi Orbán. Az RB Leipzig játékosa köszönetet mondott csapattársainak, akik kompenzálták a hibáit, jól támadtak és remekül védekeztek a francia válogatott ellen Ennek is köszönhető, hogy a csoportkör utolsó fordulója előtt még mindig van esély a továbbjutásra.

Magyar Nemzet
2021. 06. 21. 18:15
null
A védője szerint a csoportkör legnehezebb ellenfele vár a válogatottra Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Németország különleges ellenfél, hiszen ott születtem és abban az országban nőttem fel. Mindamellett hatalmas tétje van a németek elleni szerdai mérkőzésnek. Mi szeretnénk jó teljesítménnyel meglepetést okozni. A mi csoportunk a legnehezebb ezen az Eb-n, úgyhogy óriási dolognak tartom, hogy még van esélyünk a továbbjutásra. Ismerem a német játékosokat, vannak köztük lipcsei csapattársaim is, akikkel a torna előtt még viccelődtünk, hogy melyikünk fog nyerni – mondta a Telkiben rendezett sajtótájékoztatón.

Willi Orbán szülőhazája válogatottja ellen léphet pályára
Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Orbán a portugálok ellen bizonytalankodott, róla pattant meg a labda az első bekapott gól előtt, majd a tizenegyes előtt ő szabálytalankodott. A védő hálás, amiért a csapattársai kisegítették. – Nem jó, ha hozzájárulunk az ellenfél góljaihoz, de ez is a munkánk része, benne van a pakliban. Éppen ezért is gratulálok a csapattársaimnak, akik világszínvonalon támadtak, jól védekeztek, emiatt van még mindig esélyünk a továbbjutásra – fogalmazott Orbán.

Orbán azt is elárulta: Szalai Ádámot még hétfő reggel is vizsgálták, de úgy tűnik, hogy a csapatkapitány ott lehet a németek elleni szerdai mérkőzésen.

Az egyik német újságíró arra volt kíváncsi, hogy Orbánnak mi a véleménye az esetlegesen (hivatalos megerősítés még nem történt) szivárványszínekkel kivilágított Allianz Arenáról. A labdarúgó elmondta, hogy a Bayern stadionját látta már a bajor klubszíneknek megfelelő kék és piros színű fényekkel megvilágítva, a szivárvány színkombináció új színfolt lenne.

....

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.