Jobban szeretik a britek a teniszt, mint a focit

Szemben az Európa-bajnoksággal, a wimbledoni teniszverseny fináléit telt ház előtt rendezhetik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 15. 9:55
Wimbledon
Legutóbb, 2019-ben a világelső Novak Djokovics nyerte a wimbledomi teniszbajnokságot Fotó: Andrew Couldridge Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy határozott a brit kormány, hogy telt ház előtt rendezhetik meg a döntőket a wimbledoni teniszbajnokságon. A koronavírus-járvány ellenére tehát a férfi és női finálé során közel 15 ezren foglalhatnak majd helyet a centerpálya lelátóin.

A füves pályás Grand Slam-tornára június 28. és július 11. között kerül sor Londonban. A szervezők kezdetben csak a befogadóképesség ötven százalékát nyithatják meg a szurkolók előtt. A wimbledoni torna tavaly a pandémia miatt elmaradt, erre a II. világháború óta nem volt példa.

A hír azért érdekes, mert ugyanekkor a brit kormány az Európa-bajnokság négyes döntőjére csak fél házat engedélyezett a Wembley-ben. Igaz, erre jó oka volt, egyes hírek szerint ugyanis felmerült, hogy az UEFA elveheti a végjátékot az angoloktól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.