Zidane és Simeone is a saját hibájából tanulna

Vasárnap délután madridi derbit rendeznek a spanyol labdarúgó-bajnokságban: az éllovas Atlético a címvédő Realt fogadja.

2021. 03. 07. 10:50
La Liga
Diego Simeone és Zinédine Zidane nagy csatát vív az aranyéremért Forrás: 90min.com

Vasárnap délután madridi derbit rendeznek a spanyol labdarúgó-bajnokságban: az éllovas Atlético a címvédő Realt fogadja.

Az Atlético Madrid a 2013/14-es idényben tudta megszakítani a városi rivális Real és a Barcelona hegemóniáját a La Ligában. A madridi matracosok azóta is minden idényben dobogón zártak, de a bajnoki címre csak egyszer, a 2015/16-os évadban volt komoly esélyük. Akkor az utolsó előtti fordulóban a Levante elleni vereség vetett véget az álmoknak.

Idén több mint tíz forduló óta folyamatosan az Atlético nevével kezdődik a tabella, és ez még a vasárnap délutáni városi rangadó után is biztosan így marad. A Levante azonban újra nehéz ellenfélnek bizonyult, két meccsen négy pontot szerzett Simeone csapata ellen, amelynek így két pontra olvadt az előnye a Barcelona mögött, amely szombat este 2-0-ra nyert az Osasuna otthonában. Ha pedig vasárnap a Real nyer, akkor a címvédő is a katalánok mellé zárkózik. Igaz, az Atléticónak van még egy elmaradt meccse, amelyet majd szerdán pótol az Athletic Bilbao ellen.

Ha egy héttel ezelőtt rendezték volna a madridi rangadót, egyértelmű képet mutatott volna a két csapat formája. Az Atlético öt meccsből egyet nyert, a Bajnokok Ligájában is rendkívül vérszegény produkcióval rukkolt elő a Chelsea ellen. A Real Madrid ellenben ötből ötöt nyert ugyanebben az időszakban. A legutóbbi fordulóban viszont az Atlético a Villarreal otthonában aratott 2-0-s győzelemmel visszakanyarodott a jó út felé, a Real Madrid pedig hazai pályán botlott a Real Sociedad ellen.

A szezon kétharmadánál egy ilyen rangadó nyilvánvalóan meghatározó lehet a bajnoki versenyfutás szempontjából. Igaz, a vezetőedzők meccs előtti szavai nem ezt tükrözik.

– Néhány fordulóval ezelőtt már mindenki temette a Barcelona és a Real Madrid bajnoki esélyeit, most közel vannak hozzánk. Sok meccs van még hátra, akkor is, ha legyőzzük a Realt – mondta Diego Simeone, aki a bajnokságban utoljára öt éve vezette sikerre az Atléticót a városi rivális ellen. Ősszel nagyon jó formában érkezett a rangadóra a csapatával, de ezt a Real otthonában nem tudták megmutatni.

– Jó formában lévő, nagy rivális ellen játszunk. Nyerni akarunk, de ha ez elmarad, akkor is versenyben maradunk a bajnoki címért – fogalmazott Zinédine Zidane, akinek a dolgát megkönnyítheti, hogy a sérülése után ismét a meccskeret tagja lesz. – Nem fogunk kockáztatni, mert az még többet árthat a játékosnak. Karim csak akkor játszik, ha százszázalékos állapotban van.

Zidane csapata a saját kárán tanulhatta ezt még néhány hete, amikor a Carvajal Valencia elleni visszatérése 28 percig tartott, mielőtt kiújult volna az izomsérülése. Mellette Sergio Ramos és játékára sem számíthat a Real francia szakvezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.