A Real Madrid megduplázta az Atlético kapott góljainak számát

Zinédine Zidane nyilatkozhatott boldogan a két vezetőedző közül, miután a városi derbin a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a listavezető Atlético Madridot. A vendégek éppen annyi gólt kaptak ezen a rangadón, mint előtte tizenkét fordulóban összesen, Diego Simeone elismerte, hogy csapata rászolgált a vereségre.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 10:50
Real Madrid vs Atletico Madrid
epa08880424 Real Madrid's midfielder Casemiro (L) vies for the ball with Atletico Madrid's defender Kieran Trippier (R) during the Spanish LaLiga soccer team between Real Madrid and Atletico Madrid at Alfredo Di Stefano stadium in Madrid, central Spain, 12 December 2020. EPA/Chema Moya Fotó: Chema Moya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atlético Madrid 12 forduló során mindössze két gólt kapott – szombat este egy meccs alatt szedett be ennyit. Igaz, a nagy rivális, a Real Madrid vendége volt, ám az Atlético hívei többet vártak ettől a városi derbitől, kedvenceik ebben az idényben többet mutattak annál, mint hogy simán kikapjanak a rangadón.

Az első gólt szerezte az első negyedóra végén, és alighanem a brazil is meglepődött, hogy az ötösről szabadon fejelhetett öt atléticós közül. Ez volt az Atlético harmadik kapott gólja ebben a La Liga-idényben, de jöhetett volna gyorsan a negyedik is, ha bombáját nem tolja korábban a kapufára fantasztikus reflexszel A Joao Félix, Luis Suárez csatár kettős nemhogy lövésig, helyzetig sem jutott, a vendégek első kísérletére ezen a derbin egészen az 55. percig kellett várni, ekkor Thomas Lemar lőtt az oldalhálóba az ötös bal sarka elől, a Realtól megvett Marcos Llorente beadását követően.

 

A Real Madrid középpályása, Casemiro (14) szerezte csapata első gólját a Real Madrid ellen – Fotó: EPA/Chema Moya

 

Simeone Lemart a szünetben küldte be, Renan Lodival és Ángel Correával együtt, majd a Real-nevelés Saúlt dobta csatába, de a frissiben felépült Daniel Carvajal bombája előbb a kapufán, aztán Oblak hátán csattant, majd a hálóban kötött ki. A 64. percre eldőlt tehát a rangadó: a vártnál sokkal gyengébben futballozott az Atlético, amely annyi gólt kapott ezen a mérkőzésen, mint korábban az egész bajnoki szezonban.

– Rosszul játszottunk, jogos a minket ért kritika – ismerte el a lefújást követően Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője. – A hét közben mentálisan is hatott a játékosokra, hogy nyomás alatt futballoztak a Salzburg ellen a Bajnokok Ligájában, és ezt a poggyászt még mindig a hátukon hordták. Sajnos, nem azt tették a pályán, amit előtte megbeszéltünk, és hiába frissítettem a támadó posztokon, ez sem segített.

A Real Madrid mestere, Zinédine Zidane roppant elégedetten nyilatkozott, több játékos remek teljesítményét is kiemelte:

– Karim Benzema, Lucas Vazques fenomenális volt, de nagyszerűen futballozott Dani Carvajal, és a kapitány, Sergio Ramos is – sorolta fel csaknem az egész csapatot. – Nagyon jól játszottunk a héten a Bajnokok Ligájában, és most, az Atlético ellen is. Ne felejtsük el, hogy az ellenfelünk az ezt meglőző huszonhat meccsen veretlen maradt!

A tabellát még így is az Atlético Madrid vezeti 13 forduló után 26 ponttal, a Real Madrid a harmadik 23 ponttal, ám egy mérkőzéssel többet játszott a városi vetélytársánál, kettőjük közé a 25 pontos Real Sociedad ékelődik be. Legutóbb egyébként 25 éve, 1995-ben látogatott el a Real Madrid otthonába listavezetőként az Atlético Madrid, akkor is a 13. fordulóban, és akkor is kikapott, igaz, csupán 1-0-ra, ám a végén aligha bánta, ugyanis végül megnyerte a bajnokságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.