Zubkov beállt, Ukrajna csak szépíteni tudott Németország ellen

Több mérkőzéssel folytatódtak a csoportmérkőzések a labdarúgó Nemzetek Ligájában. A sok meccs közül kettő emelkedett ki, Ukrajna Németországot, Spanyolország pedig Svájcot fogadta, előbbin a vendégek nyertek 2-1-re, az utóbbin viszont 1-0-ás hazai győzelem született.

Magyar Nemzet
2020. 10. 10. 22:39
Ukraine vs Germany
epa08734909 Matthias Ginter (L) of Germany and Viktor Tsygankov (R) of Ukraine in action during the UEFA Nations League group stage, league A, group 4 soccer match between Ukraine and Germany in Kiev, Ukraine, 10 October 2020. EPA/SERGEY DOLZHENKO Fotó: SERGEY DOLZHENKO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ihor Haratin és Olekszander Zubkov révén halvány magyar vonatkozása is volt a Nemzetek Ligája szombati napján az A divízió küzdelmeinek. A két futballista a Ferencvárosban keresi a kenyerét, és mindketten tagjai Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány keretének. A németek ellen Haratin és Zubkov is a kispadon kezdett.

Az egykori aranylabdás klasszisból lett ukrán kapitány csaknem lehetetlen helyzetben várta a találkozót. A hét elején derült ki, hogy a kiszemeltjei közül nyolcan is elkapták a koronavírust, végül a fertőzések miatt nem kevesebben, mint tizennégyen estek ki az elképzelt keretéből. A német válogatott nem küzdött ilyen gondokkal, ennek ellenére azonban nem várhatta könnyedén a mérkőzést, mert a legutóbbi három mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni. Joachim Löw, Németország szövetségi kapitánya levonta a hét közi Törökország elleni 3–3-as döntetlen tanulságait, és öt labdarúgójának megköszönte eddigi szolgálatát: Benjamin Henrichs, Nico Schulz, Niklas Stark, Nadiem Amiri és Mahmoud Dahoud kikerült a keretből. A hatvanéves szakember két játékost hívott be, Timo Werner és csütörtökön csatlakozott a csapathoz, a szerdán pihentetett játékosok, Manuel Neuer, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Lukas Klostermann és Marcel Halstenberg pedig bevetésre készen várták a kijevi találkozót.

 

Matthias Ginter szerezte a németek első gólját Fotó: EPA/Szergej Dolzsenko

 

A vendégek az első perctől kezdve uralták a meccset, az ukránoknál alig volt a labda. A nagy fölény a 20. percben érett góllá: Rüdiger beadását Ginter az ötös sarkáról helyezte a kapuba.A fordulás után nem sokkal, a 49. percben ritkán látható nagy potyagólt kapott a házigazda: az addig nagyon jól védő Buscsan egy beadást követően éppen az előtte álló Goretzka fejére ejtette a labdát, ami onnan a hálóba pattant. A 69. percben Sevcsenko becserélte Olekszander Zubkovot, és bár nem feltétlenül ezért, de szépített Ukrajna kilenc perccel később: Süle feleslegesen Buktatta a tizenhatoson belül Jaremcsukot, a tizenegyest pedig Malinovszkij értékesítette. Németország rossz sorozata ezzel a győzelemmel megszakadt, 2-1-re nyert Ukrajna ellen.

Az A divízió másik rangos meccse nagyon gyenge játékot hozott. Spanyolország fogadta Svájcot, és bár a 14. percben egy védelmi hibát kihasználva Oyarzabal révén vezetést szerzett, nem lehetett büszke a teljesítményre, igaz, az ellenfél sem... Ez a szünet után sem változott, így a szóra sem érdemes mérkőzést Spanyolország megnyerte 1-0-ra.

A csoport állása 3 forduló után: 1. Spanyolország 7, 2. Németország 5, 3. Ukrajna 3, 4. Svájc 1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.