Életrajzi könyv jelenik meg Aviciiről novemberben

A stockholmi születésű lemezlovast 28 évesen, 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában.

Forrás: MTI2021. 04. 07. 14:28
null
Életrajzi könyv jelenik meg novemberben Aviciiről Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életrajzi könyv jelenik meg novemberben Aviciiről, a három éve elhunyt világhírű svéd lemezlovasról és producerről – jelentette be szerdán a zenész halála után a szülők által életre hívott Tim Bergling Alapítvány.

A Tim – The Official Biography című kötetet Mans Mosesson svéd újságíró és író jegyzi, aki az Avicii, polgári nevén Tim Bergling családtagjaival, barátaival és egykori kollégáival folytatott beszélgetések alapján mutatja be a legendás DJ életútját. A könyv eladásából minden bevétel a zenész nevét viselő alapítványhoz kerül, amely a lelki betegségek és az öngyilkosságok megelőzését tűzte ki célul.

Életrajzi könyv jelenik meg novemberben Aviciiről
Fotó: Flickr

A stockholmi születésű lemezlovast 28 évesen, 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Az ománi rendőrség akkor azt közölte, hogy nem találtak gyanús körülményt halálával kapcsolatban, a halál okát pedig a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé. Később a család által közzétett nyílt levél azt sugallta, hogy Avicii öngyilkos lett.

A Forbes magazin szerint Avicii a legjobban fizetett DJ-k világranglistáján 2016-ban a 12. helyet foglalta el 4,5 millió dollár (1,3 milliárd forint) bevétellel. Legnagyobb slágerei között volt a Wake Me Up!, a Levels, a Sunshine, a The Days, a Hey Brother és a You Make Me. Kétszer jelölték Grammy-díjra, valamint elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját.

Halálának tizedik évfordulóján új filmet mutatnak be Amy Winehouse-ról

Halálának tizedik évfordulóján új dokumentumfilmet mutatnak be Amy Winehouse-ról. Az alkotásban a brit énekesnő édesanyja oszt meg részleteket 27 évesen elhunyt leánya életéről.

Az Amy Winehouse: 10 Years On című film a BBC Two és a BBC Music közös munkájával készült, a mesélő a Rehab és a Back to Black című slágerrel ismertté vált énekesnő szklerózis multiplexben szenvedő édesanyja, Janis.

A készítők elmondása szerint Amy Winehouse édesanyja közel állt lányához, és számos olyan történet hangzik el a filmben, amely eddig kevéssé volt ismert, illetve eltér az eddigi narratíváktól.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.