Elhunyt a Twin Peaks sztárja, aki több mint száz filmben szerepelt

Meghalt Walter Olkewicz amerikai színész, akire a legtöbben valószínűleg a Twin Peaks-ből emlékeznek – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 08. 17:24
null
Walter Olkewicz Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

72 évesen meghalt Walter Olkewicz, miután az utóbbi húsz évben sokat betegeskedett, komoly egészségügyi problémái voltak – közölte a fia, Zak.

Olkewicz több mint száz filmben és sorozatban szerepelt 1976 és 2017 között, a legtöbben azonban talán a Twin Peaksből emlékezhetnek rá: ő alakította Jacques Renault krupiét és drogfutárt, az útszéli Roadhouse bár pultosát. A szerepét aztán a Twin Peaks: Tűz, jöjj velem!-ben is megismételte, a sorozat 2017-es verziójában pedig egykori figurája rokonát, Jean-Michel Renault-t játszotta el.

Walter Olkewicz
Fotó: YouTube

Olkewicz olyan filmekben is feltűnt, mint a Meztelenek és bolondok vagy Az ügyfél, sorozatok közül pedig olyanokban vendégszerepelt, mint a Cheers, a Szerelemhajó, A szupercsapat, az Egy rém rendes család, A simlis és a szende, a Gyilkos sorok, a Seinfeld, a Sliders vagy a Vészhelyzet.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube

Elhunyt Nathalie Delon színésznő, Alain Delon volt felesége

Elhunyt Nathalie Delon francia színésznő-filmrendező, aki Jean-Pierre Melville A szamuráj című filmjében 1967-ben játszott együtt akkori férjével, Alain Delonnal.

A rákbetegségben szenvedő 79 éves Nathalie Delon családja körében halt meg csütörtökön, Párizsban – mondta el Nathalie és Alain Delon fia, Anthony az AFP-nek.

Színészi pályafutása A szamuráj című filmmel kezdődött. 1972-ben Richard Burton és Raquel Welch partnere volt a Kékszakáll című filmben, majd 1975-ben az Egy romantikus angol nő című vígjátékban is szerepet kapott. Az 1980-as évektől forgatókönyveket írt és filmrendezőként is kipróbálta magát (Azt mondják: baleset, Édes hazugságok). Roman Polanski Őrület című 1988-as thrillerjének pedig dalszerzője volt.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.