Előzetest kapott Viggo Mortensen rendezői debütálása

Viggo Mortensen írta és rendezte a Falling című filmet, aminek a főszerepét is ő játssza, és amiért a legjobb férfi színészek között Európai Filmdíjra jelölték – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 25. 11:18
MORTENSEN, Viggo
Koppenhága, 2020. október 26. A rendezõként debütáló Viggo Mortensen dán színész, forgatókönyvíró, producer a Falling címû filmje bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatón, Koppenhágában 2020. október 26-án. A családi drámát november 4-tõl vetítik a dán mozik. MTI/EPA/Liselotte Sabroe Fotó: Liselotte Sabroe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mortensen karaktere Kaliforniában él, ám vissza kell térnie a farmra, ahol nevelkedett, mivel idős apján (Lance Henriksen) a demencia jelei mutatkoznak, és egyre kevésbé képes gondoskodni magáról.

A színész ezúttal nem csak játszik, rendez is
Fotó: YouTube

A férfi megpróbálja rávenni az apját, hogy költözzön Kaliforniába, ahol ő és nővére (Laura Linney) könnyebben tudják a gondját viselni, de az öreg hallani sem akar a költözésről.

A film a Sundance Filmfesztiválon debütált januárban, a brit mozikban pedig december 4-én kezdik forgalmazni.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.

Tom Hanks fia is szerepel a Buddy Holly életéről szóló filmben

Colin Hanks, Tom Hanks fia és a hiphopsztár Nelly is szerepel a Clear Lake című filmben, amelyet Buddy Holly életéről forgatnak.

A rock’n’roll egyik úttörőjeként emlegetett Buddy Holly 1959. február 3-án halt meg egy repülőgép-szerencsétlenségben, amely az iowai Clear Lake közelében történt.

A filmet Bruce Beresford rendezi. Colin Hanks Norman Pettyt, Holly menedzserét és producerét alakítja, Nelly pedig Chuck Berryt játssza. A rockzenész feleségének szerepét Diane Guerrero kapta a The Hollywood Reporter értesülése szerint.

A Clear Lake Holly gyermekkorával kezdődik és felidézi az 1958-as turnéját Clarence Collinsszal, amelynek során sikerült ledönteniük az előadóművészetben meglévő faji határokat.

A film producere Rick French, Stuart Benjamin, David Hirshland és Kathy Rivkin Daum lesz, Holly özvegye, María Elena Holly, Stephen Easley és Peter Bradley Jr. pedig társproducerként dolgozik. Patrick Shanahan, aki a forgatókönyvet írta, szintén társproducer lesz.

Tovább

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.