Kideríthetik, ki gyilkolta meg Marilyn Monroe-t?

Nem csak új bizonyítékokat találtak, de talán még a gyilkoshoz is közelebb jutottak a Marilyn Monroe halálával is foglalkozó dokumentumsorozat készítői.

Forrás: MW2020. 10. 16. 13:31
MONROE, Marilyn
Valladolid, 2015. március 18. Egy látogató nézi Bert Stern amerikai fotómûvész 1962 júniusában, a néhai Marilyn Monroe (1926-1962) amerikai színész-énekesnõrõl készített képét a Portrék a 20. századból címû fotómûvészeti kiállításon a spanyolországi Valladolidban 2015. március 18-án. A kiállítás május 17-ig látogatható. (MTI/EPA/Nacho Gallego) Fotó: Nacho Gallego
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rejtélyes haláleseteket bemutató Cold Case: History című dokumentumsorozatban a készítők a modern technika és a legfrissebb bűnüldözési eljárások segítségével próbálnak megfejteni olyan régi ügyeket is, mint például III. Ramszesz meggyilkolása vagy a londoni Towerbe zárt hercegek esete – akiket a mai napig nem sikerült egyértelműen azonosítani, de gyanítják, hogy III. Richárd eltűnt unokaöccsei lehettek. A sorozatban a 20. század vitatott halálesetei közül a legtöbbeket érdeklő rész valószínűleg Marilyn Monroe ügye lesz.

Egy látogató nézi Bert Stern amerikai fotómûvész 1962 júniusában, a néhai Marilyn Monroe (1926-1962) amerikai színész-énekesnõrõl készített képét (MTI/EPA/Nacho Gallego)

A ZDF Enterprises alelnöke, Ralf Rueckauer erről azt mondta, hogy konkrét bizonyítékokat találtak, sőt szűkítették a lehetséges gyilkosok körét is.

Marilyn Monroe, a már életében ikonná vált színésznő 1962-es halálát ugyan hivatalosan öngyilkosságnak nyilvánították, de azóta több összeesküvés-elmélet is született arról, hogy igazából gyilkosság áldozata lett.

Megegyezett exnejével Elton John: egymilliárd forintot spórolt

Sikerült peren kívül megegyeznie Elton Johnnak volt feleségével, Renate Blauellel. A német származású hangmérnök azután perelte be a 73 esztendős zenészt, hogy az megemlítette őt az életrajzi könyvében, és szó esett házasságukról az Elton életét feldolgozó Rocketman című filmben – mindez annak ellenére, hogy 1988-as válásukkor szerződésbe foglalták, hogy nem beszélnek házasságukról és egymásról a nyilvánosság előtt.

Eltonnak körülbelül 3 millió angol fontot, azaz több mint egymilliárd forintot kellett volna fizetnie volt feleségének szerződésszegésért, de végül sikerült peren kívül megegyezniük – írja a Guardian.

Mindkét fél örömmel jelenti be, hogy megegyeztek, és Elton tiszteletben tartja Renate kérését a magánéletére vonatkozóan. Ugyanakkor Renate is elismeri, hogy Elton az utóbbi 30 évben méltósággal és tisztelettel fordult hozzá, és mindenben boldogan segített neki – írta közleményében a zenész jogi képviselője. Hozzátette, hogy Elton és volt felesége ezentúl nem beszélnek sem egymásról, sem a házasságukról, és erről az ügyről sem kívánnak nyilatkozni.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.