Lleyton Hewitt bekerült a Hírességek Csarnokába

A kétszeres Grand Slam-bajnok Lleyton Hewitt bekerült a tenisz Hírességek Csarnokába.

Forrás: nemzetisport.hu2021. 02. 25. 13:45
Hewitt, Lleyton
Melbourne, 2016. január 21. Az ausztrál Lleyton Hewitt a spanyol David Ferrer elleni játszma közben az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Melbourne-ben 2016. január 21-én. A 34 éves Hewitt vereséget szenvedett és korábbi bejelentésének megfelelõen végleg visszavonult. MTI/EPA/Andrew Brownbill) Fotó: -------------------
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amikor versenyzel, az edzésekre és a heti vagy éves eredményeidre figyelsz, nem gondolkozol ilyen távlatokban. Elképesztő megtiszteltetés és elismerés, hogy tagja lehetek a Hall of Fame-nek”

– mondta Lleyton Hewitt, aki amellett, hogy 2001-ben a US Openen, 2002-ben pedig Wimbledonban diadalmaskodott, kétszer nyerte meg az ausztrál válogatottal a Davis-kupát, az ATP-világranglistát pedig 80 héten át vezette.

A newporti intézmény közleményben jelentette be, hogy Lleyton Hewitt mellett többek között a női profi versenyrendszer kialakításáért kilenc játékos (Original 9) is bekerül 2021-ben. A többi között Billie Jean King nevével fémjelzett női alapítók – akik azért harcoltak, hogy a nők is pénzdíjas versenyeken szerepelhessenek – az első csoport, amely tagja lett a Hírességek Csarnokának.

Az új tagok hivatalos beiktatására július 17-én kerül sor, a 2020-ban beválasztott Goran Ivanisevicet és Conchita Martínezt is ekkor köszöntik majd.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a Paris Saint-Germain és a brazil válogatott csatára, új kosárlabdapályát építtetett, ahol a leghíresebb egykori és jelenlegi NBA-játékosok arcképei díszitik a falat: Neymar új kosárpályáját a legnagyobb NBA-sztárok portréja díszíti.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.