Megvan, ki az idei év legjobban kereső színésznője

A Forbes magazin adatai szerint Sofia Vergara elmúlt 12 havi jövedelme elérte a 43 millió dollárt.

Forrás: MTI, mediaworks - nool.hu2020. 10. 04. 16:56
Vergara, Sofia
Sofia Vergara a látszat ellenére nincs padlón, épp ellenkezőleg Fotó: PAUL BUCK Forrás: MTI/EPA/Paul Buck
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sofia Vergara, a Modern család című tv-sorozat főszereplője lett az év legjobban kereső színésznője 2020-ban a koronavírus-világjárványnak köszönhetően, amely valamelyest háttérbe szorította a hollywoodi filmsztárokat.

A Nógrád megyei hírportál is beszámolt arról, hogy a Forbes amerikai üzleti magazin hétvégén közzétett friss adatai szerint a színésznő elmúlt 12 havi jövedelme elérte a 43 millió dollárt, és Vergara ezzel jócskán elhúzott olyan filmsztárok mellett, mint Angelina Jolie (35,5 millió dollár) vagy az izraeli Gal Gadot (31,5 millió dollár).

Sofia Vergara, aki egyébként már tavaly is a bevételi lista második helyezettje volt, 500 ezer dollárt zsebel be a Modern család minden egyes epizódjáért, ezen kívül az America's Got Talent tehetségkutató zsűrijének tagjaként évadonként legalább hatmillió dollár jövedelemre tesz szert, nem számítva a különféle reklámszerződéseket.

Sofia Vergara a látszat ellenére nincs padlón, épp ellenkezőleg
Fotó: MTI/EPA/Paul Buck

A pandémia miatt kevesebb hollywoodi szuperprodukció került a mozikba idén, másfelől a mozifilmek sztárjainak jövedelme a gázsin kívül függ a jegyár-bevételtől is.

A mozik bezárása és a új mozifilmek hiánya miatt több más sorozatszínésznő is a bevételi lista élbolyába került, köztük Ellen Pompeo (A Grace klinika), aki 19 millió dolláros jövedelemmel a nyolcadik lett a top10-es listán, valamint Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje), aki a kilencedik helyre kapaszkodott fel 16 millió dollárral.

Első ízben került fel a legjobban kereső színművésznők tizes toplistájára az afroamerikai Viola Davis (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?, Ma Rainey: A blues nagyasszonya), aki a 10. a 15,5 millió dolláros éves bevétellel. A listán a negyedik Melissa McCarthy (25 millió), az ötödik Meryl Streep (24 millió), a hatodik Emily Blunt (22,5 millió), a hetedik Nicole Kidman (22 millió dollár).

Angelina Jolie és Emily Blunt kivételével a 10 legjobban fizetett színésznő mindegyike jövedelmének többsége a televízióból vagy a videóletöltésből származott, beleértve olyan szilárd lábakon álló mozisztárt is, mint Meryl Streep.

A tíz legjobban kereső színésznő együttes bevétele 2019 júliusa és 2020 júniusa között 254 millió dollárt tett ki, ami 20 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. A 10 legjobban fizetett férfiszínész együtt ennek több mint a dupláját, csaknem 550 millió dollárt keresett a Forbes kimutatása szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.