Kapkodja a levegőt

Cseh Katalin képviselő asszony arra próbál rávenni bennünket, hogy mi is döbbenjünk meg, amiért ő megdöbbent.

2021. 03. 02. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbenve olvasta Orbán Viktor Fidesz-elnök Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének írt levelét Cseh Katalin, a Momentum uniós képviselője, sőt a közösségi oldalára is kirakta, hogy ő meg van döbbenve.

Hát aztán?

Persze értem én. Képviselő asszony (aki elmondása szerint – Donáth Annával vokálban – „Magyarország hangját” alakítja Brüsszelben) arra próbál rávenni bennünket, hogy mi is döbbenjünk meg, amiért ő megdöbbent. Csalódni fog, kedves Kata, nem fogunk. Bennünket csöppet sem zavar, hogy a Fidesz elnöke kijelentette: az Európai Néppárt utólagos szabálymódosítása nem fér bele a jogállamiság fogalmába. Sőt nekünk kifejezetten tetszik, hogy Orbán Viktor a sarkára állt, és nevén nevezett egy régi problémát.

Vagyis arról van szó, kiskezitcsókolom, hogy mi fütyülünk az ön megdöbbenésére – amit mellesleg egy orbitális csúsztatással próbál eladni a közösségi oldalán. Azt követeli: „Néppárti vitáit Orbán ne a magyar emberek vitájaként adja elő.” Nem úgy adta elő. Orbán Viktor a Fidesz elnökeként írt az Európai Néppárt elnökének – kiskegyed felületesen olvasta a levelet. (Megjegyzem, egy kétharmados kormánypárt elnöke akár a magyarok nevében is beszélhetne, szemben önnel, akinek lármás brigádja be sem jutott a magyar parlamentbe. Legföljebb látogatóként, idegenvezetővel.)

Innen kezdve a kérdés inkább az, hogy saját hisztérikus véleményét miért a magyar emberek véleményeként adja elő. Amúgy meg mi köze van Orbán Viktor és Manfred Weber vitájához? Miért kotyog bele más pártcsalád belügyeibe? Egyáltalán milyen minőségben kapkodja a levegőt?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.