Imre a pácban

Maga Komjáthi Imre alelnök celebrálta a szocialisták egyik minapi sajtótájékoztatóját. Hogy miért éppen ő, az nem derült ki, talán az elnökség többi tagja nem ért rá.

2020. 03. 05. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maga Komjáthi Imre alelnök celebrálta a szocialisták egyik minapi sajtótájékoztatóját. (Hogy miért éppen ő, az nem derült ki, talán az elnökség többi tagja nem ért rá, esetleg csak szimplán ki akartak tolni vele, hebegjen ő az újságírók előtt.) Ha összegezni kellene az elhangzottakat, Imre fellépése, finoman szólva, nem javított a párt szimpátiagörbéjén.

Alelnök úr azzal nyitott, hogy kijelentette: „Ha valamikor érdemes szocialistának lenni, akkor most”. (Itt elégedetten körbenézett, hallotta-e mindenki az épületes ökörséget.) A döbbent csendből elsőre a PestiSrácok.hu tudósítója tért magához, aki arról érdeklődött, ha már ilyen jó a hangulat a pártban, vajon miért állnak olyan hátul a népszerűségi versenyben. (Én azt is megkérdeztem volna: miért veszi egyre több MSZP-s káder a kalapját, s igazol át a bülbülszavú habzóborászhoz?) Arra is kíváncsi volt a kolléga, mit szól alelnök úr a megnövekedett migránsáradathoz, különös tekintettel párttársára, Kunhalmi Ágnesre, aki korábban kacagva álproblémának, fideszes hisztinek nevezte a déli határnál történő eseményeket. (Nem beszélve a kerítésbontást javasló Botka László mélyvízi búvárról és Nemény András szombathelyi polgármesterről, aki egyvégtében a migránskvótát dicsőíti.)

Imrénket látnivalóan megfogták a kérdések, kissé leizzadt (még az is lehet, hogy gondolkodni kezdett, de ez nem biztos), ám csak egy lózungcsokorra futotta. Valami olyasmit mondott, jó, ha tudjuk, a déli kerítés nem technikai, hanem csak lelki akadály, s mindössze a Fidesz gyűlöletkampánya nyomán rettegő lakosság félelemérzetét csökkenti, amúgy túró az egész.

A sajtótájékoztató a kollégák visszafogott kuncogásával ért véget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.