Joghézag

Napokon belül távozhat az előzetesből a Kun-Mediátor Kft. 12 mil­liárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné Bróker Marcsi, mert lejár az előzetes letartóztatásban tölthető három év.

2019. 12. 06. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napokon belül távozhat az előzetesből a Kun-Mediátor Kft. 12 mil­liárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné Bróker Marcsi, mert lejár az előzetes letartóztatásban tölthető három év. Sem házi őrizettel, sem lakhelyelhagyási tilalommal nem kell számolnia, még csak elektronikus nyomkövetőt sem kell viselnie. Erre mondják, hogy „joghézag”. De inkább szimpla ökörség.

Aki nem ismerné Marcsi történetét, annak összefoglalom. A karcagi OTP vezetőjeként bukkant fel a pénzvilágban, innen nyergelt át a turisztikába, utazási irodát nyitott, pillanatok alatt ő lett a település nagyvonalú, rugalmas és jószívű Marcsija. Pénzügyi szolgáltatásokkal is kedveskedett a helybelieknek, volt ott minden, elismervény, pecsét, fejléces papír, „hivatalos” PSZÁF-engedély… Betétet gyűjtött, portfóliót kezelt, épp csak pénzt nem veretett. A kuncsaftok pedig lelkesen hozták a megtakarításukat, hisz Marcsi magas hozamokat ígért. Egy idő után hülyének érezte magát, aki kimaradt a „pénzügyi csodájából”. Utóbb ez megfordult – a hozzáforduló érezte magát a hülyének… Egy szép napon ugyanis a monetáris asszonyka úgy, ahogy volt, eltűnt. Nagyjából ezer helybeli ügyfél kapott azonnal a szívéhez. (Különösen a sokmilliós, zavaros nagybefektetők, akik pénzmosási célzattal vitték az adózatlan dohányt Marcsihoz.) Hősnőnket másfél év múlva csípték fülön egy közép-amerikai üdülőparadicsomban. Már odaát is nekikezdett a helybeliek pénzügyi „megsegítésének”. Végül egy helyi lakos jelentette fel. Már a maffia is érdeklődött utána.

Hát most hazamehet a Marcsi. De vajon tudja-e, hogy a tömlöc bejáratánál ideges kiskunok várják majd ingujjra vetkezve? Ők fogják áthidalni a „joghézagot”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.