Polihisztorok a Városházán

Téved, aki azt gondolja, hogy Karácsony Gergely öttagú főpolgármester-helyettes csapata – kellő tennivaló híján – csak a lyukat nézi a levegőben fejenként havi 1,3 millióért.

2020. 03. 31. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Téved, aki azt gondolja, hogy Karácsony Gergely öttagú főpolgármester-helyettes csapata – kellő tennivaló híján – csak a lyukat nézi a levegőben fejenként havi 1,3 millióért. Csodákat. Ketten közülük például épp a minap tették közzé épületes gondolataikat a Facebookon. Röpke szemle következik e munkákból.

Dorosz Dávid klímavédelmi helyettes azt javasolja az Orbán-kormánynak, kezdje el mielőbb önteni a pénzt a gazdaságba, méghozzá közvetlenül az embereknek és a vállalatoknak, mert ennek most van itt az ideje. A párbeszédes klímagondnok szerint ez kutya kötelessége az államnak, meg aztán nincs is más út, úgyhogy hajrá. Az egész annyiban érdekes, mert Dorosz liberálisaitól eddig egyebet sem hallottunk, mint azt, hogy az állam csak ne avatkozzon bele a gazdaságba, majd a piac eldönt mindent. Dorosz gondolkodó most beavatkozást kér. Ki érti ezt?

A másik szellemóriás, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, aki a talányos „okosvárosért és részvételiségért felelős” területet viszi a Városházán, a nemzet fogalomköréről értekezett. (Ehhez is ért.) Megtudhattuk, hogy nem nyerte el a tetszését az a miniszterelnöki videó, amely alatt a Nélküled című dal szólt. Ő tudniillik a nemzetről elsősorban állampolgársági, nem pedig vérségi fogalmakban gondolkodik. „A giccset akkor sem szeretem, ha nemzeti pántlikával van átkötözve – közölte. – Ahogy ezek a szerencsétlen, kényszeredett emberek a szurkolósálaikkal állnak az erkélyeken, és maguk sem tudják, hogy mit keresnek ott […], az végtelenül lehangoló.” Én meg azt nevezem lehangolónak, hogy ez a nemzetről szavaló ember (meg klímaszakértő cimborája) felelős tisztet kaphatott a nemzet fővárosában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.