Szarvas-bőgés

A józsefvárosi Pikó-önkormányzat képviselője nagyon szeretne tényező lenni. De nem megy szegénynek.

2020. 04. 18. 6:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szarvas Koppány Bendegúz, a józsefvárosi Pikó-önkormányzat képviselője nagyon szeretne tényező lenni. De nem megy szegénynek. Fölcseperedvén ingerszegény gyermekkorából, hősünk hamar politikai pályára lépett. Ennek első állomásaként 2012 telén cimboráival letolt gatyában matinéműsort adott elő a metrón, ám a fellépés csak fél sikert hozott, a rendőrök nem vitték el őket, holott erre spekuláltak. Akárcsak évekkel később, amikor a tápos atléta egy Országház előtti tüntetésen rendőröket dobált meg és könnygázt fújt feléjük – szinte fohászkodott a pofonért, de csak egy szimpla feljelentés lett a vége. A provokátoroknak sem könnyű.

A csalódott Bendegúz – fehérek közt egy előember – pár napja, április 11-én ilyet írt ki közösségi oldalára: „Azért van a Magyar Költészet Napja ma, mert ma van József Attila születésnapja. (…) Varga Judit NERvédelmi miniszter a szobra mellett pózolt. József Attila Varga Juditék sleppjével úgy járt volna el, ahogy Petőfi Sándor a királyokkal. Aki érti, az érti, mire gondolok.” (Hát persze, hogy ilyet írt, hiszen ez a tiszte: provokálni, nyelvet ölteni, akasztással fenyegetni.)

Betegünket felbosszanthatta, hogy ezúttal is fütyültek rá, így minap még magasabb fokozatba kapcsolt. Ezt írta a tervezett kórházi ágyfelszabadítások kapcsán: „Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért”. Gagyog, s ragyog.

Lámpavas. Ez már döfi!

Hogy bátor lenne a DK-sból momentumossá lett Lenin-fiúcska, azt nem mondanám, mert pár órával később levette a posztot. Talán pelenkát is cserélt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.