Szezont a fazonnal

Hősünk „átveréses” szózatán jót derülünk, hisz annak a Jobbiknak a színeiben szavalja ezt, amely párt 2012-ben még uniós zászlót égetett ujjongó hívei előtt.

2019. 07. 12. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője nem azért nem fogja megszavazni Ursula von der Leyent az Európai Bizottság élére, mert személyes fenntartásai vagy politikai kritikái vannak vele szemben, hanem azért, mert, mint mondja, nem erről volt szó. „Azok a politikusok, akik erről azokon a zárt megbeszéléseken döntöttek, 250 millió európai szavazópolgárt, köztük három és fél millió magyar embert vertek át – írja közösségi oldalán a feldúlt kontinensatya, és azt is hozzáteszi –: különösen szemforgató Orbán Viktor és a Fidesz viselkedése. […] Átverik a magyar embereket.”Hősünk „átveréses” szózatán jót derülünk, hisz annak a Jobbiknak a színeiben szavalja ezt (ráadásul immár a brüsszeli parlament képviselőjeként), amely párt 2012-ben még uniós zászlót égetett ujjongó hívei előtt. (Igaz, ez régen volt. Gyöngyösi Márton azóta már konferenciát is szervezett Brüsszelben, amelyre egy egész sor liberális falurossza is meghívást kapott, a CEU egyik alapítójától kezdve a leharcolt SZDSZ-esen át a genderjogi aktivistáig.)

Van egyéb ökörség is a megvilágosodott gondolkodó bejegyzésében. Ezt írja szegény: „Az ellentét a senki által meg nem választott önkényurak által kitartott csúcsvezetők és a hétköznapok Európája között van.” Ami ugye megint csak épületes marhaság – hiszen pont fordítva van. Szezont keveri a fazonnal. Épp a csúcsvezetők (az Európai Tanácsban döntéseket hozó állam- és kormányfők) azok, akiket választanak – szemben az EP-képviselőkkel, akik „ismeretlenként”, listáról kerülnek a brüsszeli parlamentbe.

Mindezt persze a hőbörgő Marci is tudja. Nem hülyegyerek, csak bennünket tart annak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.