Tovább teker a biciklisávban

Karácsony Gergellyel készített beszélgetést a Telex.hu. Vidám olvasmány, de kell hozzá némi mazochizmus.

2020. 10. 21. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergellyel készített beszélgetést az újsütetű Telex.hu. Vidám olvasmány, bár kétségkívül kell hozzá némi humorérzékkel fűszerezett mazochizmus, hogy végigrágjuk magunkat a kimerítő interjún. Én csak csipegetek belőle.

Egy vezetési modell és stílus változott, aminek lényege, hogy a város ügyeibe bevonjuk a budapestieket, vág a közepébe a fővárost éppen egy esztendeje boldogító frontember. Megtudjuk, hogy például a Nagykörútról (gondolom, a forgalmi sávok átmázolásáról) eddig nagyjából ötvenezer ember mondta el a véleményét. Ha főpolgármester úr is ugyanazokat a véleményeket olvasta a sávfestészetről, amiket én, hát nem irigylem… (Ide kapcsolódik, hogy a városvezetésnek már a Rákóczi úttal kapcsolatban is van egy közös elképzelése. Jesszusom!) Gyurcsányról is kérdezgette a riporter a főváros biciklistáját: hogyan jönnek ki egymással? „Viszonylag ritkán beszélgetünk, de azok tartalmas beszélgetések” – hangzott a válasz. El tudom képzelni.

Természetesen már a 2022-es választás lehetséges miniszterelnök-jelöltjei is szóba kerültek. Hogy Karácsony kit támogatna, arra a főpolgármester ábrándosan válaszolt: „Több név is forog, szerintem jó nevek, de nagyon remélem, hogy lesznek újak is, és arra biztatok mindenkit, akiben van ambíció, induljon el.” Hogy a „több jó név” kiket takar, azt sem titkolta a városvezér. „Pontosan lehet tudni, hogy Dobrev Klára és Márki-Zay Péter neve is forog, és Pálinkás József is nyilatkozott már erről.”

No comment!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.