Vágónak igaza lett

A kvízmester tenyérbe mászó „gratulációja” az idősotthonokat felügyelő Karácsony Gergelyt illeti.

2020. 05. 22. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy már bőven száz fölött jár az idősotthonokban koronavírussal fertőzött elhunytak száma, az embernek eszébe jut a vicces Vágó István márciusi, kormánykritikus Facebook-bejegyzése: „Két területen spórolnak egyszerre: kevesebb vírusteszt – kevesebb nyugdíjas. Ügyes”. A Gyurcsány-párt elnökségi tagja azzal poénkodott, hogy a kormány biztosan jól jár azzal, ha kevesebb lesz a nyugdíjas. A kiérdemesült bölcs még meg is köszönte az esetről elsőként író Origónak, hogy „megpörgették” a posztját. (Itt jegyzem meg, jó két éve a Blikk riportere így kezdte Vágó Istvánnal készített riportját: „Mit üzen azoknak, akik szerint ön meghülyült vénségére?” A válasz inkább az aggodalmaskodókat erősítette…)

Nos, a járvány valóban az időseket sújtotta és sújtja, nem kis mértékben az idősotthonok lakóit. Az ottani áldozatok száma már május elején elérte a százat, háromnegyedük budapesti otthonokban élt, zömmel a fővárosi önkormányzat intézményeiben, azon belül is a hírhedt Pesti úti objektumban. Vagyis a viccelődő kvízmesternek lényegében igaza lett, azzal a különbséggel, hogy tenyérbe mászó „gratulációja” nem az Orbán-kormányt, hanem az idősotthonokat felügyelő Karácsony Gergely főpolgármestert, Gyurcsány komálósát illeti.

Utószó. Mióta Vágót nem hívják vetélkedni, s itt áll a rengeteg eszével parlagon, önmagával viaskodik szegény. Ráadásul vesztésre áll. Beszólásai sajátjai előtt sem aratnak osztatlan sikert. Egy ízben a hócipős Farkasházy Tivadar azt javasolta neki egy tévés beszélgetésen, tűnjön el mielőbb, mert csak tovább gyengíti az ellenzéket. Van benne valami.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.