Varju-járás

Az ügyészségi kihallgatásra mintegy ötvenfőnyi veteráncsapat kísérte el a DK-s képviselőt. A gyülekezetben ott volt Hadházy Ákos független honatya és mutatványos is.

2020. 01. 08. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Híveinek gyűrűjében érkezett a Központi Nyomozó Főügyészség épülete elé hétfőn a kihallgatásra beidézett Varju László. A DK politikusát két 2018-as ügye miatt kérette be a vádhatóság. A kettő közül az MTVA-székházi randalírozás az emlékezetesebb, amikor hősünk cimboráival azért masírozott be a tévé épületébe, hogy élőben beolvassák követeléseiket. Ám tervük füstbe ment, a biztonsági őrök útjukat állták. A csökönyös Varju erőnek erejével fészket akart rakni az egyik stúdióajtónál, hosszasan dulakodott a rendészekkel, közben az attrakciót közvetítette telefonján. (A kigyúrt honatya állítólag korábban bányászként dolgozott – más úgy tudja, a Mecseki Ércbányászat osztályvezetője volt az elvtársi időkben, csak a bányabejáratot látta az irodaablakból…) A meccset végül a biztonságiak nyerték.

Az ügyészségi kihallgatásra mintegy ötvenfőnyi veteráncsapat (a Mérce.hu szíves közlése) kísérte el Varjut. A gyülekezetben ott volt Hadházy Ákos független honatya és mutatványos is, aki a Holdra lépő Neil Armstrong emlékezetes mondatának idétlenített változatát szavalta el a haragvó jelenlévőknek. „Amikor Varju képviselő úr át fog lépni gyanúsítottként az ügyészség küszöbén, az egy embernek kis lépés lesz, ám nagy lépés lesz azon az úton, amelyen Magyarország menetel a demokráciából a diktatúrába.” Emberünk kifelé jövet harcos sajtótájékoztatót tartott: „Most az ügyészségnél a labda, itt az idő, hogy bebizonyítsák, nem a Fideszt, hanem a jogállamot képviselik.”

Ha Varju hintóval érkezett volna, a hívek biztosan kifogják kocsija elől a lovakat, s maguk húzzák a fogatot. Így viszont csak a szokott vesszenorbánozással zárult a program.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.