Politikus(ok)

Gyurkovics Tibor
2000. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy test, kis lélek. Kimért, mint a só, melyből kevés van a grenadírmarson. Valójában mintha mindig viszszaszorítaná. A marsot. Ezáltal olyan nyugodt, hogy szétreped. Ez a repedés csak a somolyig terjed, ahogy szokták mondani, somolyog – a bajsza alatt. Merthogy vidéki, mint a mondás. Minden vidéki rajta, az álla, az állcsúcsa, beltenyészete. Jóságos, csaknem kegyes, mint az a középfokú intézmény, ahová az ilyen köztisztviselők járni szoktak diákkorukban. Valóban, mint egy kedves, nagy diák, szakszer. Nem szakszervezeti – azt ellenezte már a rendszerváltás előtt, hanem inkább szakszer – szakszerű – az unalomig. Kedvenc szava a szakszerű, mint vezető párttagságának oroszlánrésze. Igyekszik „magyarán” beszélni – tetszenek ismerni azokat, akik vidékiesnek akarnak tetszeni, nehogy városinak nézzék őket, még brummog is, ha kell.Bácsi. Jótét bácsinak hatna, ha térdig érő lajbijában nem lötyögne egy tojásverő stukker. Veri magát a revolverrel. Közben somolyog, női és fényes mázú műtárgyakra emlékeztetően.Visszafog. Ő a párt visszafogója, nem vizafogója, hiszen viza már nincs, se a Dunában, ahogy párttag a pártjában. Ő azonban rendületlenül visszafog – hangot, irányzatot, kellemet és racscsolást. Nem szereti, ha pártjában valaki raccsol – maga is évekig ezt tette, de úgy érezte, vigyáznia kell az „r”-rel, elhitelteleníti a népi Magyarország előtt. Tűzzel-vassal irtja (gyomlálja csak?) a párt raccsolását, szakszer ebben is. Ám így lassan átcsúszik magába a szakszervezetbe, hol nagy kollégája tölti be helyét, hasát abban a mészárszékben, amit parlamentnek becéznek. Ő inkább óvodának nézi, múltkor is fölszólalt, hogy „nem ülök a Pistike mellé, mert bepisil!” A soron következő szekszis és szövetséges világanya is rászült, ne legyen ennyire szeksz-erű.- Sok hibám van, de ezt még senki sem mondta rólam!- Nem csodálom – mormogta női bajusza alatt társszervezetének szekszepiles szépségkirálynője, a Teréz anya fájdalmas madonnaarcát meghazudtoló Világanya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.