Búcsú az államférfitól…

2004. 08. 21. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudhatom, ki hogy van vele, de Medgyessy Péter miniszterelnök lemondatása számomra több mint gusztustalan, mondhatni: határozottan hányingert keltő. Félreértés ne legyen, minden pártnak joga miniszterelnököt váltani, de a módszer az, ami megkülönbözteti a pártot a hataloméhes csürhétől. Márpedig ez ügy kapcsán pártról beszélni butaság lenne. Medgyessy Péter nem tett mást, mint minden támadás ellenére megpróbálta – most már tudjuk – a lehetetlent: pártmutyik helyett, lenyúlások helyett, korrupció helyett országot építeni. De lehet úgy teremteni hosszú távon, hogy kőfalnak hazudott gipszkartont állítanak, és már az alapból is kilopták a cementet? Medgyessy Péter nem tehetett mást, mint hite szerint erkölcsi kérdést csinált a politikából. Jogos a felvetés, miért pont most, mire várt ez idáig? De ne legyünk igazságtalanok, jobb később, mint soha! Sokunknak azt tanították, a klasszikus drámákban a főhősnek el kell buknia az erkölcsi tanulság győzelméért. De vajon lesz-e, lehet-e az erkölcsnek győzelme? Vajon meddig ragyoghat még a korrupció csillaga? A válasz most még várat magára. Remény azért még van – ezt egy valódi államférfi üzeni saját bukásával.

A szerző a Tisztelet Társaság alapítója

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.