Vannak, akiknek mindig a néppel van bajuk

Olvasónktól
2006. 03. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi igazság, hogy a kormányzati ciklusok a hatalomban töltött éveket tekintve különböző korszakokra bonthatók. Így most, hogy lassacskán a hátunk mögé kerül az elmúlt négy év, talán felrajzolhatunk néhány jellegzetes tendenciát arra vonatkozóan, milyen korszakai vannak hazánkban egy-egy ciklusnak, amennyiben baloldali kormány kerül hatalomra.
Első év. Minden probléma oka: az előző kormányzat, amely kifosztva, lerabolva, Csáki szalmájaként adta át az országot. Trehányságukat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az államkincstárban is ott felejtettek néhány százmilliárdot, amiből gyorsan kifizethetjük a ránk szavazókat. Valamint az örök gonosz, Orbán Viktor, aki mint éjszakai lidérc ijesztgeti álmukban a békés polgárokat, hogy másnap fáradtan, kialvatlanul ne tudják az országot előrevinni.
Második év. Minden probléma oka: az ellenzék, amely ahelyett, hogy szó nélkül és a nagyság előtti köteles alázat bemutatásával megszavazná a kormány ötleteit, akadékoskodik, hazaáruló módon ellenszavaz, és furmányos módon, akaratátvitel útján arra kényszeríti az igazságügy-minisztert, hogy törvényjavaslataiban újra és újra alkotmánysértő passzusokat helyezzen el.
Oka még a hálátlan adófizetők, a nép – az az istenadta –, amely nem átall hol egy pénzügyminisztert a tandíj bevezetése miatt, hol egy miniszterelnököt kifütyülni, amikor ő épp mint a becsület lovagja tör lándzsát, és bölcs bagolyként figyelmezteteti a szürke verebeket: „Ne tessenek hazudni!”
Valamint Orbán Viktor, aki mértékadó tévéprédikátorok szerint is nagy valószínűséggel maga az Antikrisztus.
Harmadik év. Minden probléma oka: az ellenzék, amely ahelyett, hogy segítene a kormánynak a rengeteg kárt – amit különösen az egyébként tökéletesre alkotott költségvetési törvények aljas kritizálásával évről évre súlyosbít – helyrehozni, nem átallja szóvá tenni a problémákat, amelyek természetesen még így a harmadik év tájékán is csak és kizárólag neki és korábbi kormányzásának köszönhetők. Oka még a nép, amely a legbizonyítóbb erejű kormányszóvivői kinyilatkoztatásoknak sem hisz.
Valamint a mitikus szörnyeteg, akinek nevével hithű baloldali anyák esténként ágyba zavarják rakoncátlankodó gyermekeiket: „Ha nem fekszel le, kisfiam, elvisz az Orbán.”
Negyedik év. Minden probléma oka: a nép. Illetve az már nem, azt már újra szeretik, hisz értük, az ő jólétükért dolgoztak négy hosszú esztendőn át vért izzadva, és ha végtelen bölcsességében ismét rájuk szavaz, akkor a következő négy évben már tényleg lát is valamit abból a sok nagyszerű vívmányból, amit négy évvel ezelőttre is ígértek, és amely szupertitkos föld alatti laboratóriumainkban már csak a bevezetésre vár. De tényleg, és most már mindenképp, és úgy éljek, meg garanciát vállalok rá – sőt, mivel most kampány van –, isten bizony is. Oka még az ellenzék, amelyik csökött agyával és maradi, nemzetrontó habitusával képtelen belátni, hogy a baloldal eddig csupán az ő aljasságaikat hozta helyre, és egyébként is, velük, a kormányzati piszkosul haladókkal szemben nincs alternatíva. És végül, de nem utolsósorban a baloldali katekizmus kórusban kiáltandó főgonosza, az Orbán.
Amennyiben viszont jobboldali kormányzat van hatalmon, nyilvánvaló, hogy minden gond oka maga a kormány, ellenben az ekkor már látható eredmények csak és kizárólag annak köszönhetők, hogy a baloldal természetes hajlamai ellenére, merő szívjóságból, csakis a szebb jövő érdekében különböző csomagocskákkal küzdött értünk, hálátlanokért.
Egyszóval Magyarországon MINDIG az ellenzék kormányoz. Már csak egyet nem értek. Hogy akkor mi a jó fenéért akar a baloldal folyton kormányra kerülni?
Faraghó András
Budapest

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.