Következő mérkőzések
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Nagyon sok vállalkozás fog csődbe jutni

A vendéglátóhelyek a szokásos bevételük csupán 20 százalékára tesznek most szert.

2020. 03. 20. 13:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel ezelőtt alapvető élelmiszerek és higiéniai termékek tűntek el a boltok polcairól, de néhány napja helyreállt a rend. Most már minden lényeges áru megtalálható az üzletekben. Sőt, kevésbé zsúfoltak az üzletek. Szerintem ez is annak a bizonyítéka, hogy az emberek komolyan veszik a Maradj otthon! felhívást. Tudják, hogy ez a leghatékonyabb módja a járvány elleni küzdelemnek. Az iskolák bezártak, kiürültek az utcák, jóval kevesebb autót látni. A lengyelek hamar betartották a szabályokat. A tavaszias idő miatt többen kimerészkedtek a szabadba az elmúlt egy-két napban, de csak kis csoportokban sétálnak. Az éttermek és kávézók igyekeznek alkalmazkodni a válság okozta helyzethez, sokan házhoz szállítják az ételt, de az egyik ilyen vendéglátóhelyet üzemeltető barátom azt mondta, a szokásos bevételük csupán 20 százalékára tesznek most szert. A járvány kezelését illetően optimista vagyok, de az is biztos, hogy nagyon sok család fog pórul járni, nagyon sok vállalkozás csődbe jutni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.