Tálcán kínált ország

Egy ország sorsa a tét 2022-ben. Az egész mögött ott áll Gyurcsány Ferenc, akinek az is jó, ha a felesége lesz a befutó, vagy az az ember, aki szembeköpi a budapestieket.

2021. 07. 09. 6:00
null
Gyurcsányék magukra maradhattak a salgótarjáni körzetben Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van egy ember, aki dülöngélve szelfizik a választóival. Van egy ember, aki káromkodva üvöltözik egy melóssal. Van egy ember, aki a saját médiájában szénné ég. Van egy ember, aki külföldre jár, hogy a saját országát áztassa. Van egy ember, aki egy bábu, aki eddigi életében még mindent félbehagyott, amibe belekezdett. Ők „mérkőznek” meg egymással a baloldalon, hogy 2022-ben – ha a választók felhatalmazását megkapják – átvehessék az ország vezetését. Amit most látunk tőlük, az bőven elég arra, hogy azt mondjuk: ezt nem!

Egy ország sorsa, tízmillió ember élete a tét 2022-ben. Az egész mögött ott áll Gyurcsány Ferenc, akinek az is jó, ha a felesége lesz a befutó, vagy az az ember, aki szembeköpi a budapestieket. (A többiek előbb-utóbb megunják és hazamennek.) Állítom, hogy senki nem olvasta el a Demokratikus Koalíció választási programját. Ezért idézek belőle: „Felül kívánjuk bírálni a vatikáni szerződést a katolikus egyház különleges előjogainak megszüntetése érdekében.” Mit jelent ez? Azt a szétzilált világot, amit Nyugat-Európában látunk, és azt, amiért egy szexuá­lis bűnöző előretolásával támadják Magyarországot: önfeladást követel a globális hatalom! És lennének, akik ehhez szívesen asszisztálnának. Helytartót keresnek, ami jóval több, mint a Gyurcsány-show.

Azt követelik, hogy jöjjön vissza a 2010 előtti világ. Az a világ, amikor mindenki halálra kereste magát hazánk erőforrásaiból, csak éppen a magyar lakosság és a magyar vállalkozói kör járt rosszul. Karácsony Gergely akarva vagy akaratlanul, de kiterítette a lapjait. Adóemelések özönét zúdítaná az ország nyakába. Szerinte az szolgálná hazánk érdekét, ha ismét lehajtanánk a fejünket és önként bújnánk a Nemzetközi Valutaalap bárdja alá. Ez pontosan megegyezik azzal, amit a Demokratikus Koalíció programjában lehet olvasni. Ennek az összefüggésnek csupán egyetlenegy előnye van: ha mindennek a megalkotója ugyanaz a személy, akkor nem lesznek gondok a szerzői jogdíjakkal. Ezentúl az egész országnak hátránya származna belőle, ha ez megvalósulna. Nem zsákbamacska, hiszen láttuk 2010 előtt.

„Én inkább vizitdíjpárti vagyok” – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc még 2006 júliusában. És akkor ott őszinte volt. A fizetős egészségügy létrehozását készítette elő. Megcsinálta, de ennél tovább is menne. Aki ezt nem hiszi el, annak megint idézek a Demokratikus Koalíció programjából: létrejönne az egészségbiztosítás által kötelezően finanszírozott alapcsomagon túli ellátáshoz való hozzájárulást biztosító önkéntes csomag, a tb-extra. Magyarul: aki több tb-járulékot fizet, az kap magasabb minőségű ellátást az állami rendszerben. És ezzel is egyet előrelépne az ország oda, ahová Dobrev Klára vágyakozik, az Európai Egyesült Államok felé.

A kereszténység gyökereit kitépjük, és úgy adóztatjuk az országot, ahogy azt a nagyhatalmak kívánják. Ebben az egy mondatban össze lehet foglalni a teljes baloldali elhazudott összefogás célját. Tálcán kínálnák fel hazánkat, bólogatnának mindahhoz, amit előírnak vagy mondanak. Ha Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke globális adót akar, akkor már igent mondanak rá, pedig még az előválasztási cirkusz sem ért véget. Ha a Nemzetközi Valutaalap extra adó kivetését javasolja azokra, akik nem pusztultak bele a válságba, akkor az a felvetés megjelenik Karácsony Gergely gazdasági programjában is. Ahogy az autók elől elveszi az utat, úgy venné el a pénzt az emberektől is. Egyetlen kézmozdulattal.

A 2022-es választás tétje az, hogy Magyarország megmarad Magyarországnak, vagy feláldozzuk egy globális őrület oltárán.

Borítókép forrása: Éberling András

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.