Megjelent Az ősi fejfák üzenete című könyv

Drámaian gyors tempóban tűnnek el a temetőkből a hagyományos fejfák, pedig egykor minden településen saját jelképrendszerrel bírtak.

Magyar Nemzet
2021. 01. 25. 0:07
null
Fotó: Patrióták
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A trianoni emlékév történelmi albuma, az Elrabolt Hungária után napvilágot látott a Patrióták legújabb könyve, Az ősi fejfák üzenete.

Az egyesület munkacsoportja tavaly mérte fel a belföldi fejfás temetőket, melyekben a 30-40 évvel ezelőtti állapotokhoz képest a hagyományos sírjelek drámai visszaszorulását tapasztalták.

A Kárpát-medencei fejfáknak pedig minden településen saját jelképrendszerük volt egykor.

Fotó: Patrióták

Egy érdekes film is készült a témában, amivel a Patrióták felhívták a figyelmet a vidéki temetők elfeledett néprajzi értékeire, a fából faragott régi sírjelekre. Ennek lett egyfajta folytatása Kontos Gábor kötete, amely száz felvételből álló színes képmellékletet is tartalmaz. A 136 oldalas, keménytáblás kötet megrendelése iránt az [email protected] címen lehet érdeklődni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.