A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Átfogó rendezés szükséges régiónkban

1999. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New Yorkban lévő Martonyi János magyar külügyminiszter részt vett azon a találkozón, amelyet Madeleine Albright amerikai külügyminiszter kezdeményezett a délkelet-európai stabilitási folyamatban részes és Jugoszláviával szomszédos országok külügyminisztereivel folytatandó eszmecsere céljából. A megbeszélésen az amerikai és a magyar külügyminiszter mellett ott volt a szlovén, a horvát, a bosznia-hercegovinai, a macedón, a román és az albán külügyminiszter, valamint a bolgár külügyi államtitkár – közölte Horváth Gábor külügyi szóvivő az MTI-vel. Martonyi János – az Egyesült Államok mellett az egyetlen jelen lévő NATO-ország külügyminisztereként – Albright bevezető szavai után indította a hozzászólásokat. Hangsúlyozta, hogy Magyarország kézzelfogható eredményeket kíván elérni a demokráciával és emberi jogokkal foglalkozó kerekasztal első társelnökeként, valamint az október elején Szegeden a jugoszláviai ellenzéki polgármesterek részvételével megrendezendő konferencián. Kiemelte, hogy az ellenzéki önkormányzatok vezetőit hozzá kell segíteni helyzetük, szerepük megerősítéséhez Jugoszlávia demokratizálásának előmozdításában. Magyarország szorgalmazza, hogy ehhez az Európai Unió is nyújtson sokrétű támogatást – tette hozzá. Jugoszlávia demokratizálásával, a civil társadalom fejlesztésével kapcsolatban felvetődött az a gondolat, hogy hozzák létre a térségbeli nem kormányzati szervezetek közötti együttműködés központját, illetve a délkelet-európai üzletemberek fórumát, valamint hogy támogassák a független jugoszláviai sajtó létrejöttét. Albright külügyminiszter megelégedéssel nyugtázta, hogy a találkozón egyértelműen megmutatkozott: a résztvevők a délkelet-európai stabilitási egyezmény megvalósítását nem a versengés, hanem a szolidaritás, a közös célok elérésére való törekvés szellemében kívánják előmozdítani. Albright külön kitért arra, hogy Washington a Jugoszlávián belüli demokratizálódási folyamat előmozdítását várja a szegedi ellenzéki polgármesteri fórumtól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.