Az érem két oldala

1999. 09. 13. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor vasárnap délután megérkezett Ferihegyre a Firenzében az Európa-bajnoki címét megvédő magyar férfi vízilabda-válogatott, több száz szurkoló várta a nemzeti együttest. S amint lehetőség kínálkozott rá, a sajtó képviselői azonnal faggatóra fogták dr. Kemény Dénes szövetségi kapitányt. A sok kérdés közül az egyik így hangzott: „Hiányzott-e a doppingolás miatt eltiltott világklasszis, Benedek Tibor?” „Igen, hiányzott! Az elején főként lélekrombolóan hatott a kényszerű távolléte, de aztán a fiúknak sikerült túltenniük magukat a traumán, s a csak azért is érzése is munkált bennük” – pengette meg a lélek húrjait a kitűnő pedagógiai érzékű Kemény. „Nem vágnak le minden aranyéremből egy picit, és a darabkákat mozaikszerűen összeragasztva átadnak egy aranyérmet Benedeknek?” – vetődött fel a kérdés. „Nem, mert Benedek olyan aranyat szeretne nyerni, amelynek a megszerzésében tevékenyen részt vesz. Nagyon remélem, erre lesz módja még az én irányításommal” – tekintett a jövőbe az immár kétszeres Eb-győztes kapitány. „Csak nem a 2000-es olimpián Sydneyben?” – adta magát a kérdés és rögvest a válasz is: „Akár ott. Most sem ígértük meg, hogy biztos nyerünk, de nyertünk”. A.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.