Kétismeretlenes gyilkosság

1999. 09. 17. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár nagy erőkkel nyomoznak, még nem tudni, ki volt az a férfi, akinek oszló tetemét három hete Szentkirályszabadján találta meg egy kaszálást vállaló hajléktalan, s gyilkosának sem jutottak nyomára. Az egyik bulvárlap szerint leszámolásos gyilkosság történt a kis Veszprém megyei településen, ám Szappan Csaba, a megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályvezetője szerint erre semmi jel nem utal, sőt, szinte biztosan kizárható. Az áldozat hátrakulcsolt kezét és bokáját úgy kötötte össze gyilkosa, hogy közben a nyaka köré is hurkot húzott, s ez maffiaszerű kivégzésekre jellemző, de itt sem a kötözésre használt bálazsinór, sem a precizitást nélkülöző csomózás nem utal profira. Az orvosszakértő véleménye szerint a 170 centi magas férfi 20-40 év közötti lehetett, s 1-5 éven belül kerülhetett a földbe. Csontja nem tört, halálát egyértelműen fulladás okozta, de az nem állapítható meg, hogy önmagát fojtotta-e meg, vagy már korábban halott volt, s csak utólag, mintegy „óvintézkedésként” tették rá a köteleket. Erősen hiányos, elhanyagolt fogazata arra utal, hogy züllött, lecsúszott ember volt. Gyilkosa mindössze 20-30 centi mélyre hantolta, mert feltehetőleg tudta, hogy azon a környéken nem fogják megtalálni. Amikor a holttest a földbe kerülhetett, hajléktalanok tanyáztak a szérűn. Ezért ebben a körben is nyomoznak a Veszprém megyei zsaruk, de kevés eredménnyel, hisz leginkább csak felületesen, gúnynevükön ismerik egymást, s észre sem veszik, ha valaki eltűnik. Az sem zárható ki, hogy közülük való a gyilkos is. Szentkirályszabadjáról, de a környékről sem hiányzik ilyen korú-magasságú férfi. A rendőrség várja azok jelentkezését, akiknek az adott időszakban eltűnt hozzátartozójuk, ismerősük, és 100 ezer forint jutalmat ajánl fel annak, aki értékelhető információt ad a gyilkosság elkövetőjének kilétéről, esetleges tartózkodási helyéről. A telefonhívásokat a 06-88-428-022-re vagy a 107-es számra várják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.