A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kolozsvári szekusparádé

1999. 09. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román titkosszolgálatnak (SRI) semmilyen olyan adat nem állt rendelkezésére, amely miatt kifogást kellett volna emelnie Alföldi László bukaresti diplomáciai tevékenysége ellen – jelentette ki szombaton Virgil Magureanu, a SRI volt vezetője. Magureanu, aki 1997 tavaszáig állt a román titkosszolgálat élén, sajtóértekezletén azt is elmondta: nincs tudomása arról, hogy a magyar diplomatát nemkívánatos személynek nyilvánították volna Romániában. A kolozsvári magyar főkonzulátus új vezetőjét Gheorghe Funar kolozsvári polgármester vádolja azzal, hogy 1988-ban, amikor alkonzulként dolgozott Kolozsvárott, kémtevékenység miatt kiutasították az országból. Funar a maga részéről szintén volt titkosszolgálati tisztek „tanúságtételével” próbálta bizonyítani igazát. A polgármester péntek este a kolozsvári városházán három egykori magas rangú Securitate-tisztet vonultatott fel, akik szerint cáfolhatatlan bizonyítékok vannak arra, hogy Alföldi László már kisóvodás korában az Államvédelmi Hatóság kipróbált embere volt, jelenleg pedig a magyar titkosszolgálat tábornoka. A városházi szekusparádé keretében Funar felolvasta Göncz Árpádnak címzett nyílt levelét, amelyben a kolozsvári polgármester durván becsmérelte Magyarországot és a Magyar Köztársaság államfőjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.