A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Osztrák kapcsolatok

U. G.
1999. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar–osztrák csomagolóanyag-gyártó cégek részére rendezett tegnap Bécsben sajtótájékoztatót az osztrák kamara és a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) – tájékoztatta lapunkat Bedő Ká-roly, az ITDH osztrák kereskedelmi szolgálat vezetője. Elmondta, hogy a rendezvényt közel négy hónappal ezelőtt kezdték szervezni. A budapesti ITDH-központ közel ötven magyar csomagológyártó céggel vette fel a kapcsolatot, hogy lehetőséget adjon az ingyenesen Bécsben tervezett üzletember-találkozón való részvételhez. A magyar vállalatok közül húsz jelezte, hogy részt szeretne venni az osztrák rendezvényen. Neveiket, jellemző adataikat, kooperációs témáikat az osztrák kereskedelmi szolgálat közvetítette a kamarának. A meghirdetés után 28 osztrák kis- és középvállalat képviselője jelezte, hogy melyik magyar partnerrel szeretne tárgyalni. Mi elsősorban olyan osztrák cégkapcsolatokat kerestünk, amelyek partnerek lehetnének technológiai fejlesztésben, esetleg beruházást valósíthatnak meg. Magyarországi befektetési lehetőségekről az osztrák partner előzetesen írásban kapott ismertetőt. Az elmúlt kilenc hónapban mind kivitelben, mind behozatalban Ausztria a második legnagyobb kereskedelmi partnerünk. A kivitelünk 1 milliárd 743,4 millió dollár volt, míg a behozatalunk 1 milliárd 853,4 millió dollár. A jószomszédi kapcsolat gazdasági jelentőségére példa, hogy osztrák szemszögből Svájc és Magyarország vetélkedik a kereskedelmi forgalom 3–4. helyéért. Az Európai Unió tagországai közül Franciaország és Nagy-Britannia minden korlát nélkül kereskedhet Ausztriával, mégis Magyarország mindkettőt megelőzi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.