időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Áder nem sértette meg a házszabályt

MTI
2002.01.31. 12:48

A parlament ügyrendi bizottságának kormánypárti többsége szerint Áder János házelnök nem sértette meg a házszabályt, amikor egy decemberi plenáris ülésen elnöklésében történő felváltásának elősegítése érdekében az egyik frakció helyettes vezetőjének közreműködését kérte.

A testület szerdai ülésén ugyanakkor úgy foglalt állást, hogy Kuncze Gábor (SZDSZ) megsértette a házszabályt, amikor nem jelent meg a parlament ifjúsági és sportbizottsága ellenőrzési albizottsága ülésén, Szekeres Imre, a költségvetési bizottság MSZP-s elnöke viszont nem járt el házszabályszerűen, amikor az egyik alelnök napirendi javaslatát nem bocsátotta szavazásra.

Kóródi Mária (SZDSZ) szavai szerint a testület folytatta eddigi gyakorlatát, az egyoldalú döntések meghozatalát: a kormánypárti képviselőket kimenti, az ellenzéki politikusokat elmarasztalja. Emlékeztetett arra, hogy amikor Simicska Lajos és Kövér László nem jelent meg az olajügyeket vizsgáló bizottság előtt, semmilyen módon nem marasztalta el őket az ügyrendi bizottság.

Salamon László (Fidesz) bizottsági elnök visszautasította, hogy a testület nem mér egyforma mércével, jelezve: Kövér László és Simicska Lajos távolmaradása miatt nem érkezett a bizottsághoz beadvány.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.