időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Defektet kapott Bush limuzinja

MTI
2002.02.22. 09:40

Néhány perccel azután, hogy George Bush pénteken lebilincselő beszédet mondott az egyik pekingi egyetemen és vitába elegyedett az egyetemistákkal, az amerikai elnök kínai látogatása valamelyest veszített "szuflájából", egy kilukadt gumiabroncsnak köszönhetően.

Az amerikai elnök limuzinja ugyanis defektet kapott, miközben a küldöttség autókonvoja végigsöpört az egyik pekingi főútvonalon, hogy a Csinghua egyetemről távozva odaérjenek a Csiang Cö-min elnökkel elköltendő villásreggelire. Egy amerikai tisztségviselő később újságíróknak elmondta, hogy az elnököt azonnal átültették a tartalék limuzinba, s a konvoj rövidesen folytatta útját a Tienanmen tér közelében lévő Csungnanhaj kormányzati negyed felé.

Bush harmincórás kínai látogatása – hatnapos ázsiai körútjának befejező programja – ezzel véget is ért. Az amerikai elnök még pénteken hazaindul az Egyesült Államokba. A defekt történetéhez a Reuters hírügynökség nem mulasztotta el hozzátenni, hogy az Egyesült Államok mindenkori elnöke – hogy sehol se kelljen a helyi autóparkra hagyatkoznia – külföldi utazásaira rendszerint magával viszi limuzinját.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.