időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Jánosi az MSZP oktatási programjáról

MTI
2002.02.19. 15:15

A Magyar Szocialista Párt választási győzelme esetén arra törekszik, hogy az oktatásban a következő négy évben nyugodt, stabil és kiszámítható feltételeket teremtsen - mondta Jánosi György kedden Szekszárdon. <br/>

Az MSZP Országos Választmányának elnöke egy oktatáspolitikai fórumon kifejtette: pártja szakmai kontroll mellett folytatná a kerettantervek bevezetését, helyreállítaná az oktatás minőségét, és megszüntetné az ágazat alulfinanszírozottságát, rendezné a béreket.

– Nem pedagógus életpálya-modellre, hanem azonnali béremelésre van szükség, hogy megkezdődhessen a pedagógus szakma felzárkóztatása – jelentette ki. Jánosi György szerint a szocialisták oktatási programjának megvalósításához évi 60-70 milliárd forint szükséges, mely az Orbán kormány alatt is rendelkezésre állhatott volna abból az évi 250 milliárd forintnyi többletforrásból, mely a gazdasági növekedésnek köszönhetően folyt be a költségvetésbe.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.