időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Soros embere távozik a fővárosi önkormányzattól + videó

Milliárdok fürdőfelújításra

MTI
2002.02.19. 14:29

A Széchenyi-terv Turizmusfejlesztési Program egészségturizmus alprogram keretében a termál- és gyógyfürdők fejlesztésére kiírt pályázat újabb hét nyertesét hirdette ki kedden Szarvason Budai Zoltán, a Gazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára.

A szakmai bíráló bizottság javaslata alapján Matolcsy György gazdasági miniszter összesen közel 2,5 milliárd forint támogatásról döntött. A fővároson kívüli régiókban megvalósuló beruházások összértéke meghaladja az 5,3 milliárd forintot – emelte ki Budai Zoltán.

Támogatásban részesült Kecskemét önkormányzata a Széktói Strand felújítására (230 millió forint), Szarvas önkormányzata a meglévő fürdő felújítására és bővítésére (200 millió forint), a H-Build 2000 Rt. Mosonmagyaróváron két, egyenként 140 férőhelyes szállodához gyógyfürdő-komplexum felépítésre (175 millió forint), Zalaszentgrót önkormányzata a Termálfürdő és Szabadidőközpont bővítésére (160 millió forint), Püspökladány önkormányzata a meglévő fürdő felújítására (150 millió forint), Gárdony önkormányzata, az Agárdi Gyógyfürdő által nyújtott gyógy szolgáltatás minőségi javítására (560 millió forint) és a Sárvári Gyógyfürdő Rt. a zöldmezős beruházásként megvalósítandó, háromszintes fürdőkomplexum megépítésére (1 milliárd forint).

A Széchenyi-terv egészségturizmus alprogramja keretében eddig 63 pályázatot bíráltak el összesen 21,2 milliárd forint értékben, melynek segítségével 2001-2002-ben mintegy 51 milliárd forint értékű beruházást valósítanak meg – mondta végezetül a helyettes államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.