időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Szociális bérlakások Kőszegen

MTI
2002.02.18. 17:02

A Széchenyi-terv 72,4 millió forintos támogatásával és az önkormányzat 17,5 millió forintos saját forrásából épült fel tíz szociális bérlakás Kőszegen; az otthonokat hétfőn vethették használatba az új bérlők.

A Meskó utcai lakások összkomfortosak, egyedi gázfűtésűek. A legkisebb lakás 45 négyzetméteres, egy szobás, a legnagyobb 90 négyzetméter alapterületű, három szoba van benne. Az építkezés tavaly áprilisban kezdődött és jó minőségben, nem egészen tíz hónap alatt határidőre befejeződött – hangzott el az avatón.

Kőszegen huszonnégy további szociális bérlakás megépítését tervezik, amihez 240 millió forint támogatásra pályáztak szintén a Széchenyi-terv keretéből. A város önkormányzati terveiben egy fiatal házasoknak első otthonul szánt tizennyolc lakásos fecskeház építése is szerepel; ehhez a beruházáshoz 80 millió forint állami támogatásra pályáznak – tudta meg az önkormányzat illetékesétől az MTI.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.