időjárás 14°C Malvin 2022. október 1.
logo

Vallott a Pearl-ügy gyanúsítottja

MTI
2002.02.21. 14:58

A Daniel Pearl elrablásával gyanúsított egyik iszlám szélsőséges szerint The Wall Street Journal riporterét zsidó származása miatt választották ki az akcióra. <br/>

Mint Fahad Naszim ügyvédje csütörtökön Karacsiban elmondta, védence bevallotta, hogy január 21-én a unokatestvére közvetítésével a pakisztáni városban találkozott Sejk Omarral, az emberrablás első számú gyanúsítottjával. Ekkor tudta meg, hogy a szélsőségesek úgy döntöttek, hogy olyan zsidó származású személyt fognak elrabolni, aki „az iszlám ellen dolgozik”. Pearl erre tökéletesen alkalmas volt, mivel január 23-i eltűnése előtt próbált kapcsolatba kerülni különböző radikális muzulmán szervezetekkel és próbált összefüggéseket keresni a „cipőbombásként„ elhíresült Richard Reid és az Oszama bin Laden vezette al-Kaida terrorhálózat között.

Omar ugyan korábban azt vallotta egy pakisztáni antiterrorista bíróság előtt, hogy Pearl meghalt, de az iszlámábádi hatóságok szerint erre egyelőre nincsen semmi bizonyíték.

Naszim, aki egy internetes kávéházban dolgozott Karacsiban, kijelentette: az ő feladata csupán e-mailek küldése volt, soha nem találkozott Pearllel, nem tudja azt sem, hogy hová vitték.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.