időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Az USA-ban terjeszkedik a BBC

MNO
2003.06.19. 05:56

Amerikai expanzióra készül a BBC World a következő évben. Patrick Cross, a csatorna elnöke elmondta: a terjeszkedéshez amerikai partnert keres a társaság. A BBC amerikai megjelenésével komoly konkurenciát kapnak a hírtelevíziók. A CNN-nek már jelenleg is nagy riválisa a CNBC és a Fox News. A 24 órás hírcsatorna az amerikai kábelhálózaton keresztül lenne elérhető. A sok millió dolláros befektetéshez elengedhetetlen egy helyi partner – mondta Patrick Cross.

Az USA-beli televíziós hirdetési piac kedvező alakulása is jó esélyt jelenthet a BBC újabb beruházására. Igaz, az előző év mind az AOL Time Warnerhez tartozó CNN, mind pedig a Rupert Murdoch birtokában lévő Fox News számára rosszul alakult. Előbbi 800 millió dolláros árbevétellel zárta az évet, az utóbbi pedig 500-zal. Az 1995-ben alapított BBC World műsorát jelenleg 104 millió háztartásban lehet fogni. Éves árbevétele mindössze 36 millió dollár.(Világgazdaság)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.