időjárás 13°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Berlusconi szerint nem kudarc a brüsszeli csúcs

MNO
2003.12.16. 17:22

Az Európai Unió leköszönő soros elnöke, Berlusconi olasz kormányfő nem tartja kudarcnak, hogy nem sikerült megállapodni a szervezet új alkotmányáról.

Silvio Berlusconi Strassbourgban megnyugtatni igyekezett az Európai Parlament képviselőit a közösségi alkotmányozás jövőjét illetően. Az olasz kormányfő a végéhez közeledő soros unióelnökség mérlegét kötelezően megvonva az Európai Unió lakosságát és politikai erőit megtestesítő Európai Parlament előtt nem minősítette kudarcnak a hétvégi brüsszeli csúcstalálkozót, ahol nem sikerült felülemelkedni a közösségi döntéshozás módját illető mély nézetkülönbségeken.

Silvio Berlusconi inkább az alkotmányozó kormányközi értekezlet mindössze 10 hét, az októberi római nyitótanácskozás óta elért kétségtelen eredményeire helyezte a súlyt és arra, hogy az eddig elértek jó alapot nyújtanak a folytatásra. A képviselők ugyanakkor valamennyi politikai családból illették bírálattal Silvio Berlusconit, aki egyebek között megkapta, hogy ő a nagy futball-rajongó nem tudott diadalmas második félidőt biztosítani, mármint unióelnöksége alatt és az alkotmányozó kormányközi értekezlet mostani csúcstalálkozót megelőző véghajrájában – adta hírül a radio.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.